• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi, ordunun uyarısına rağmen Tahrir Meydanı’ndaki oturma eylemlerini sürdüren göstericileri eski rejimin kalıntıları ve fitneci olarak niteledi.




    YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi, ordunun uyarısına rağmen Tahrir Meydanı’ndaki oturma eylemlerini sürdüren göstericileri eski rejimin kalıntıları ve fitneci olarak niteledi.

     

    Mısır’ın Şarku’l- Evsat haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler Hareketi Genel Mürşidi Ahmed Bedii, cuma günü Hüsnü Mübarek ile ailesinin yargılanması ve Askeri Yüksek Konsey Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi’nin istifası talebiyle yapılan gösterilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

     

    Ordunun gösteriye katılan herkesi güneş battıktan sonra gösterilere son vermesi ve dağılması için uyardığını belirten Ahmed Bedii, “Ancak eski rejimin kalıntıları ve bazı fitneci unsurlar, devrimciler arasında ayrılık çıkarmak için sahneye çıktı” dedi.

     

    Mısır ordusunun Tahrir Meydanı’ndaki göstericileri dağıtmak için cumartesi günü yaptığı müdahalede bir kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı.

     

    Devrimden sonra Hüsnü Mübarek’in Savunma Bakanı Muhamed Hüseyin Tantavi’nin başkanlığını yaptığı Askeri Yüksek Konsey’le uyumlu politikaları sebebiyle eleştirilere hedef olan Müslüman Kardeşler Hareketi’nin Genel Mürşidi Ahmed Bedii, kendileriyle Askeri Yüksek Konsey arasında siyasi konuda hiçbir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi.

     

    Mısır ordusunun oynadığı rolü desteklediğini belirten Ahmed Bedii, “Orduyla halk arasında ayrılık çıkarılmasına izin vermemiz mümkün değildir. Çünkü Mısır ordusu devrimin başarıya ulaşmasında çok önemli bir rol oynadı” dedi.

     

    Parlamento seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ahmed Bedii, Müslüman Kardeşler Hareketi’ne bağlı Adalet ve Özgürlük Partisi’nin iç işlerine karışmadıklarını belirtti ve partinin hıristiyan ya da kadın aday gösterme konusundaki kararı kendisinin vereceğini söyledi.

     

    Seçim sonucuyla ilgili tahminde de bulunan Bedii, meclisteki sandalyelerin yüzde 75’ini kazanacakları öngörüsünde bulundu.