• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye parlamentosundaki iki milletvekilinin ülkede yaşanan şiddet olaylarını protesto ederek görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.




    YDH- Suriye parlamentosundaki iki milletvekilinin ülkede yaşanan şiddet olaylarını protesto ederek görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.

     

    El-Cezire televizyonunun haberine göre Suriye parlamentosundaki Der’a kenti milletvekillerinden Nasır Hariri ve Halil Rafii, Suriye güvenlik güçlerinin son yaşanan olaylarda halkı korumada başarısız kaldığını belirterek görevlerinden istifa etti.

     

    Der’a kenti milletvekili Nasır Hariri, “Der’a kentinde ve diğer kentlerde yaşanan olaylar, güvenlik güçlerinin kontrolü sağlama konusundaki yetersizliklerinden kaynaklanmaktadır” dedi.

     

    Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, halka karşı suç işleyen herkesten hesap sorulacağını belirten konuşmasına atıfta bulunan Hariri, Cumhurbaşkanı Esed’e çağrıda bulunarak “ondan bu olayları durdurmasını istiyoruz. Çünkü bu süreci durdurabilecek tek kişi cumhurbaşkanının kendisidir” dedi.

     

    Der’a milletvekili Nasır Hariri, “Cumhurbaşkanının bu olayların ve kargaşanın devam etmesini istemediğinden eminim; ancak şu an ortaya konan çözüm yolu siyasi değil, güvenlikseldir. Cumhurbaşkanından bu konuda araştırma yapılması konusunda emir vermesini ve güvenlik güçleriyle müdahaleden başka bir çözüm yolu ortaya koymasını istiyoruz” diye konuştu.

     

    Suriye’de geçtiğimiz Cuma ve cumartesi günü yaşanan olaylarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.