• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye’deki rejim karşıtlarının barışçı diye niteledikleri gösterilerde dün de 15 Suriye askerinin öldürüldüğü bildirildi.




    YDH- Suriye’deki rejim karşıtlarının barışçı diye niteledikleri gösterilerde dün de 15 Suriye askerinin öldürüldüğü bildirildi.

     

    Suriye resmi haber ajansı SANA, silahlı grupların açtığı ateş sonucu dün gece öldürülen 15 Suriye askeriyle güvenlik görevlisinin cenazelerinin bugün düzenlenen törenlerle doğdukları kentlere gönderildiğini duyurdu.

     

    Humus ve Der’a kentlerinde yaşanan son olayların ardından Suriye güvenlik güçlerinin kontrolü yeniden sağlamak için dün sabah bu kentlere zırhlı araçlar eşliğinde girdiği bildirilmişti.

     

    Suriye’nin Ürdün sınırındaki Der’a kentinde son bir ay içerisinde güvenlik güçleriyle silahlı gruplar arasında çok sayıda çatışma yaşandığı bildirilirken Suriye, Ürdün’de eğitilen silahlı kişilerin silahlı eylemler gerçekleştirmek üzere ülkeye sokulduğunu öne sürüyor.

     

    Suriye yönetiminin Ürdün’den gelen silahlı grupların eylemleri konusunda Ürdün yönetimini uyarmasından sonra Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Tahir el-Mısri, Kral Abdullah’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e gönderdiği mesajı iletmek için gittiği Şam’da Ürdün’den Suriye’ye silahlı grupların geçtiğini kabul etmiş; ancak bunun Ürdün yönetiminin isteği ve bilgisi dışında gerçekleştiğini söylemişti.