• 05/12/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Rejim karşıtı olayları bastırmak için Humus kentine giren Suriye ordusuna ait birliklerin bu sabah kenti terk ettiği bildirildi.




    YDH- Rejim karşıtı olayları bastırmak için Humus kentine giren Suriye ordusuna ait birliklerin bu sabah kenti terk ettiği bildirildi.

     

    El-Alem televizyonu, rejim karşıtı olayları bastırmak üzere Humus kentine giren Suriye ordusuna ait birliklerin bu sabah kenti terk ettiğini duyururken Suriye resmi haber ajansı SANA da Der’a ve Humus kentlerinde güvenliğin sağlandığını bildirdi.

     

    Suriye resmi haber ajansı SANA’ya açıklamada bulunan bir askeri yetkili, Der’a ve Humus kentlerinde olaylara sebebiyet veren onlarca kişinin tutuklandığını, yaşanan çatışmalarda iki güvenlik görevlisinin öldüğünü beşinin de yaralandığını açıkladı.

     

    Çeşitli kentlerdeki halk temsilcileriyle bir araya gelen Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ise öngörülen siyasi reformlara değinerek, özgürlüklerin yabancılar tarafından değil, Suriye halkı tarafından belirleneceğini söyledi.

     

    Suriyeli resmi yetkililer, öngörülen reformlar kapsamında uluslar arası standartlarda yeni bir seçim yasası hazırlanması için iki hafta içerisinde bir komisyon oluşturulacağını bildirdi.

     

    Suriye Başbakanı Adil Sefer de yeni seçim yasasının uluslar arası standartlara uygun olarak hazırlanacağını vurguladı.

     

    Yeni seçim yasasını hazırlayacak komisyonun iki hafta içerisinde yaptığı çalışmayı meclis başkanına sunacağı bildiriliyor.