• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Cezire televizyonunun eski Beyrut Temsilcisi Gassan Bin Ciddu, ABD’nin Irak üzerinden Suriye’ye yönelik müdahalesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.




    YDH- El-Cezire televizyonunun eski Beyrut Temsilcisi Gassan Bin Ciddu, ABD’nin Irak üzerinden Suriye’ye yönelik müdahalesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

     

    Suriye’den yayın yapan ed-Dunya kanalına demeç veren el-Cezire televizyonunun eski Beyrut Temsilcisi Gassan Bin Ciddu, Amerika’nın Suriye’deki rejim karşıtı olaylarda kullanmak üzere Irak’taki 400 tutuklu militanı serbest bırakıp silahlandırarak Suriye’ye gönderdiğini öne sürdü.

     

    Bir ay kadar önce Iraklı üst düzey bir yetkilinin Suriye hükümetiyle temas kurarak Amerikan güçlerinin Irak’taki 400 tutukluyu serbest bıraktığını ve onları silahlandırarak Suriye’ye gönderdiğini söylediğini belirten Gassan Bin Ciddu, Suriyeli muhaliflerin barışçı gösteri yaptıkları yönündeki iddiaları reddederek “eğer muhalifler, silahsızsa peki Suriye güvenlik güçlerini kim öldürüyor?” diye sordu.

     

    Suriye’deki halkın silahlı grupları gördükten sonra sokakları terk etmeye başlayarak evlerine döndüğünü belirten Gassan Bin Ciddu, Suriye rejimi muhaliflerin özellikle de eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulhalim Haddam’ın silaha başvurmakla büyük bir hata yaptığını söyledi ve gerçekten milli olan bir muhalefetin silaha başvurmayacağını ifade etti.

     

    Suriye’de gösteri çağrıları ile ilgili haberlerin bu ülkedeki halkı kışkırtmaya yönelik olduğuna dikkat çeken Ciddu, bazı televizyon kuruluşlarının “görgü tanığı” adı altında birileriyle röportajlar yapmasının sadece Suriye konusunda başvurulan yönlendirme amaçlı bir habercilik “bidati” olduğunu söyledi.

     

    Medyanın Bahreyn konusundaki suskunluğuna da tepki gösteren Gassan Bin Ciddu, gazetecilerin Bahreyn’de yaşanan gelişmelerin tüm Körfezi etkileyecek potansiyeller taşıması sebebiyle bu ülkede yaşanan gelişmeleri görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

     

    El-Cezire televizyonunun Beyrut Temsilcisi Gassan Bin Ciddu, geçtiğimiz ay el-Cezire televizyonundan istifa etmişti.