• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Müslüman Kardeşler Hareketi, bugün Tahrir Meydanı’nda yapılan gösterileri orduyla çatışma çıkabileceği gerekçesiyle boykot etmeye çağırırken, Mısır ordusu gösterilerin bir vatandaşlık hakkı olduğunu belirtti.




    YDH- Müslüman Kardeşler Hareketi, bugün Tahrir Meydanı’nda yapılan gösterileri orduyla çatışma çıkabileceği gerekçesiyle boykot etmeye çağırırken, Mısır ordusu gösterilerin bir vatandaşlık hakkı olduğunu belirtti.

     

    Müslüman Kardeşler Hareketi’nin orduyla çatışma çıkabileceği gerekçesiyle boykot etmesine ve halka da Tahrir Meydanı’nda düzenlenen “Milyonluk Öfke” gösterisine katılmama çağrısı yapmasına rağmen on binlerce Mısırlı Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda toplanarak değişim ve sivilleşme sürecinin hızlandırılması talebiyle gösteri düzenledi.

     

    Fransız haber ajansının bildirdiğine göre havanın son derece sıcak olmasına ve Müslüman Kardeşlerin boykot çağrısına rağmen Tahrir Meydanı’nı dolduran on binlerce kişi askeri mahkemelerin kaldırılması, sivil valilerin atanması ve değişim sürecinin hızlandırılması yönünde sloganlar atarak eski rejim mensuplarının yargılanmasını istediler.

     

    Müslüman Kardeşler’in üst düzey yetkililerinden Muhammed el-Baltaci, herhangi bir grubun ismini vermemekle birlikte “bazı kesimler, attıkları sloganlarla halkı orduyla çatışmaya sürüklemeye çalışıyorlar. Bunlar, ülkeyi bir meçhule sürükleyecek sloganlar atıyorlar, daha önce referandum yoluyla sonuca bağlanan bazı meseleleri tahrik etmek istiyorlar” dedi.

     

    Mısır ordusu ise bir bildiri yayımlayarak gösteri düzenlemenin bir vatandaşlık hakkı olduğunu belirterek halka yönelik herhangi bir müdahalenin yaşanmaması için askerlere halkın bulunduğu bölgelerden çekilme talimatı verildiğini açıkladı.

     

    Göstericiler ise Mısır ordusunun bildirisini olumlu karşıladıklarını belirterek toplumsal ve siyasi meselelerde ordunun rolünün azaltılması gerektiğini belirttiler.

     

    Öte yandan Reuters haber ajansı, bugün eski Kahire diye adlandırılan Ezher bölgesinde toplanan bir grubun ise Yüksek Askeri Konsey Başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi’yi destekleyen bir gösteri düzenlediğini ve “ülkenin iyiliği için ordu tarafından yönetilmesini istiyoruz” yazılı pankartlar taşıdığını duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel