• 06/02/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Baas Partisi’nin Suriye’de sürgünde bulunan sözcüsü, Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Irak’taki seçimlere katılacaklarını açıkladı.




    YDH- Irak Baas Partisi’nin Suriye’de sürgünde bulunan sözcüsü, Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Irak’taki seçimlere katılacaklarını açıkladı.

     

    Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak’ta yasa dışı ilan edilen Baas Partisi’nin Suriye’de sürgünde olan sözcüsü Hadir el-Murşidi, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesinden sonra yapılacak olan seçimlere katılacaklarını söyledi.

     

    Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesinden sonra hazırlanan anayasa gereği Irak’ta yasadışı ilan edilen Baas Partisi’nin seçimlere katılmasına ve bu partinin üst düzey üyelerinin devlet dairelerinde görev yapmasına izin verilmiyor.

     

    Irak Baas Partisi’nin Suriye’de sürgünde bulunan Sözcüsü Hadir el-Murşidi, Amerikan askerleri Irak’ta kaldığı müddetçe Irak’taki seçimlere katılmayacaklarını belirterek “Amerikan askerlerinin Irak’ta bulunduğu süre içerisinde çıkarılan yasaları ve alınan kararları yeni baştan yazmamız gerekiyor. Bu kararlardan biri de Irak Baas Partisi’nin seçimlerden mahrum edilmesidir” dedi.

     

    Irak’ta Baasçıları temizleme yasası olarak bilinen yasada 2008 yılında yapılan bazı değişikliklerin olumlu olduğunu belirten Murşidi, ancak bu değişikliklerin yeterli olmadığını savundu.

     

    2008 yılında yapılan yasa değişikliğiyle Baas partisinin alt düzeydeki üyelerinin devlet dairelerinde ve idari makamlarda görev almasına izin verilmişti.