• 06/08/11 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İngiltere ve Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye aleyhinde karar çıkarma girişimleri sürerken, Rusya Suriye aleyhinde bir karar çıkarılmasına karşı olduğunu açıkladı.




    YDH- İngiltere ve Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye aleyhinde karar çıkarma girişimleri sürerken, Rusya Suriye aleyhinde bir karar çıkarılmasına karşı olduğunu açıkladı.

     

    Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Yevm televizyonunun haberine göre Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Suriye aleyhinde bir Güvenlik Konseyi kararı çıkarılmasına karşı olduğunu belirterek “Libya konusundaki senaryonun, Suriye için tekrarlanması kabul edilemez. Rusya böyle bir şeyi istemiyor; umarım Avrupa Birliği de böyledir” dedi.

     

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 120 Suriyeli polisin silahlı gruplar tarafından öldürülmesinden sonra yaptığı açıklamada Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in meşruiyetini kaybetmekte olduğunu iddia ederek Fransa ile birlikte BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye aleyhinde bir karar çıkarılması için istişarelerde bulunduklarını açıklamıştı.

     

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Birleşmiş Milletlerin Suriye’nin içişlerine karışmaması gerektiğini belirterek Suriye içerisindeki siyasi durumun uluslar arası barış ve güvenliği tehdit etmediğini söyledi ve Suriye’nin içişlerine yönelik herhangi bir müdahalenin ise olumsuz bir etki yaparak tüm bölgeye yayılabileceğini ifade etti.

     

    Rusya Devletbaşkanı Dimitri Medvedev de mayıs ayı sonlarında yaptığı bir açıklamada Suriye’ye yönelik uluslar arası müdahaleleri eleştirerek “Uluslar arası koalisyonun Libya’daki adımı, hemen BM Güvenlik Konseyi kararlarına başvurulmaması gerektiğini ispat etmiştir” demişti.

     

    Öte yandan Fransız France-24 kanalının ve Katar’ın el-Cezire televizyonunun, Suriye’nin Paris Büyükelçisinin rejimin göstericilere yönelik müdahalesini protesto ederek istifa ettiği yönündeki haberleri yalan çıktı.

     

    Financial Times gazetesi, kendisini Suriye’nin Paris Büyükelçisi diye tanıtan bir kadının France-24 kanalını telefonla arayarak ülkesinde yaşanan olaylardan dolayı istifa ettiğini söylediğini, kanalın da araştırmadan haberi yayımladığını bildirdi.

     

    Aynı haberin Katar’ın el-Cezire televizyonunda da yayımlanmasından sonra Suriye’nin Paris Büyükelçisi France-24 kanalını arayarak haberi yalanladı.

     

    Suriye yönetiminin yaşanan son olaylarla ilgili olarak şeffaf bir basın ve yayın politikası izlememesi sebebiyle yönlendirici ve kışkırtıcı haberlerin etkisi daha da artıyor. Suriye hükümetinin dün 120 polisin terörist gruplar tarafından öldürüldüğünü açıklamasından sonra muhalifler de bugün bu polislerin rejimin emirlerine uymayı reddettikleri için rejim tarafından öldürüldüğünü iddia etti.