• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suriye’deki şiddet ortamından kaçarak Türkiye ve Lübnan’a sığınan Suriyeli sayısının 10 bine ulaştığı bildirildi.




    YDH- Suriye’deki şiddet ortamından kaçarak Türkiye ve Lübnan’a sığınan Suriyeli sayısının 10 bine ulaştığı bildirildi.

     

    Katar’ın el-Cezire televizyonunun haberine göre Birleşmiş Milletlerin İnsani Meseleler ve Acil Yardımlardan sorumlu yetkilisi Valerie Amos, Suriye’de yaşanan şiddet ortamından kaçarak Türkiye ve Lübnan’a sığınan Suriyelilerin sayısının 10 bine ulaştığını açıkladı.

     

    Suriye hükümeti ülkede yaşanan son olaylarla ilgili olarak dünya basınında yer alan haberlerin abartılı olduğunu belirtirken, Birleşmiş Milletler yetkilisi Valerie Amos, Suriye rejiminin uyguladığı şiddet sebebiyle 5 bin kişinin Lübnan’a, 5 bin kişinin de Türkiye’ye sığındığını söyledi.

     

    Ülkenin kuzeybatısındaki Cisr eş-Şugur bölgesinde 120 Suriyeli güvenlik görevlisinin öldürülmesinden sonra Türkiye’ye kitlesel mülteci akınları başlamıştı.

     

    El-Cezire televizyonu, Suriye ordusunun Cisr eş-Şugur ve civarındaki operasyonlarının sürdüğünü bildirdi.

     

    Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in pazartesi günü Cuber bölgesi sakinleriyle bir araya gelerek halkın sorunlarını dinlediği ve halkın istememesi durumunda istifa etmeye hazır olduğunu söylediği bildirildi.

     

    Kendisiyle görüşmeye gelen halk temsilcilerine gösteri düzenleyen gençlerin de gelmesi ve itirazlarını dile getirmesi şartıyla görüşmeyi kabul edeceğini belirten Esed, gelenlerde kendisiyle her türlü sorunu rahatça konuşmasını istedi.

     

    Suriye güvenlik güçlerinin işkence yapmadığını öne süren Esed, böylesi bir şeyin ispat edilmesi durumunda işkance yapan güvenlik görevlilerini derhal cezalandıracağını belirterek “halka ateş açan veya işkence eden görevlilerin isimlerini bana verin onları mahkemeye vereyim” dedi.

     

    Sivil özgürlüklerin kendisi açısından ekmek kadar önemli olduğunu belirten ve bu konuda çok hassas olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Esed, “Suriye’nin şerefli halkının beni istemediğini bilirsem hemen istifa eder, ailemle ve dostlarımla huzurlu bir hayat yaşarım, bu da bana yeter” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel