Beşşar Esed: Güvenlik olmadan siyasi çözüm olmaz

img
Beşşar Esed: Güvenlik olmadan siyasi çözüm olmaz YDH

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ABD ve müttefiklerinin kendisini çekilmeye çağırmasından sonra ilk açıklamasını yaptı.




 

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ABD ve müttefiklerinin kendisini çekilmeye çağırmasından sonra ilk açıklamasını yaptı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, devlet televizyonundan yayımlanan konuşmasında, ülkesinde yaşanan sorunun temel çözüm yolunun siyasi olduğu; ancak güvenlik sağlanmadan hiçbir siyasi çözümün başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Suriye’de askere, polise ve diğer güvenlik güçlerine yönelik saldırıların sürmesine rağmen mevcut durumdan endişe etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Esed, her şeye rağmen güvenlik durumunun daha da iyileştiğini ifade etti.

Ülkenin halkın bilinci sayesinde korunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “Cumhurbaşkanı ile irtibatlı olarak karar verici olanın halktır. Bu halk direniş çizgisinde durmaktadır” dedi.

Amerikan Başkanı Barack Obama ve müttefiklerinin kendisinden iktidarı bırakmasını isteyen açıklamasına da değinen Suriye Cumhurbaşkanı Esed, “Ülkelerin cumhurbaşkanları Amerika ya da Batılılar tarafından seçilmiyor ki onların sözüyle çekilsin” dedi.

İsim vermeden Suriye üzerinde baskı kurmaya çalışan ülkelerin tutumuna da işaret eden Esed, “bazı ülkeler, uluslar arası şartlardan dolayı tutum alıyor, onlara verilecek cevaplar, bu ülkelerin tutumlarının dikkatli bir şekilde incelenmesini gerekli kılıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Esed, Suriye’deki siyasi reformlarla başta Batı olmak üzere kimi ülkelerin tutumu konusundaki ilişkiye değinerek, “onların hedefi reform değil, onlar kendi emperyalist çıkarlarının peşindeler. Yani kendilerine taviz verilmesini, direniş çizgisinden ödün verilmesini ve onların emperyalist talepleri karşısında teslim olunmasını istiyorlar” dedi.

Suriye’de olayların başladığı mart ayından bu yana bugün dördüncü konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ilk konuşmasını mecliste, ikincisini Adil Sefer başbakanlığındaki bakanlar kurulu toplantısında üçüncüsünü de Şam üniversitesinde yapmıştı.



Makaleler

Güncel