Kaddafi arkadan mı hançerlendi?

img
Kaddafi arkadan mı hançerlendi? YDH

YDH- Başkent Trablus’un Libyalı Diktatörü Muammer Kaddafi’nin en güvendiği kişiler tarafından zehirlenmesi sebebiyle kısa sürede düştüğü öne sürüldü.




 

YDH- Başkent Trablus’un Libyalı Diktatörü Muammer Kaddafi’nin en güvendiği kişiler tarafından zehirlenmesi sebebiyle kısa sürede düştüğü öne sürüldü.

İran diplomatik çevrelerinin yayın organı Irdiplomacy, ismini açıklamadığı bir kaynağın kendilerine yaptığı açıklamada aylardır Kaddafi rejimi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen isyancıların çok kısa bir süre içerisinde Trablus’u ele geçirmesinin sebebinin Kaddafi’nin istihbarat servisinin çökmesi olduğunu söylediğini duyurdu.

Libya İstihbarat Servisi Başkanı Abdullah Senusi ile Kaddafi’nin çok güvendiği bir yakınının isyancıların işbirliği ile NATO komandoları tarafından öldürüldüğünü belirten kaynak, bu kişilerin öldürülmesinden kısa bir süre sonra da bu kişilerin öldürüldüğü yerin NATO’ya bağlı uçaklar tarafından bombalanarak söz konusu şahısların bombalama sonucu öldüğü izleniminin yaratıldığını öne sürdü.

Bu gelişmelerle birlikte Kaddafi’nin de çok yakınında yer alan bir kişi tarafından zehirlendiği yönünde ciddi ihtimallerin bulunduğunu belirten kaynak, son zamanlarda Kaddafi’nin durumunun ortaya çıkamayacak kadar hasta olduğunu; hatta Kaddafi’nin ölmüş bile olabileceğini söyledi.

Libyalı isyancıların, pazar günü öğlen saatlerinde girmeyi başardıkları başkent Trablus’a pazartesi gününün ilk saatlerinde tamamen hakim oldukları bildirildi.



Makaleler

Güncel