Suriye şubatta seçimlere gidiyor

img
Suriye şubatta seçimlere gidiyor YDH

YDH- Suriye’deki parlamento seçimlerinin şubat ayında yapılacağı ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in anayasada değişiklikler yapmak üzere bir komisyon kurdurduğu açıklandı.




 

YDH- Suriye’deki parlamento seçimlerinin şubat ayında yapılacağı ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in anayasada değişiklikler yapmak üzere bir komisyon kurdurduğu açıklandı.

Birleşik Arap Emirliklerinde yayımlanan el-Halic gazetesinin bildirdiğine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, siyasi danışmanı Buseyne Şaban, son altı ayda başlayan yönetim karşıtı gösterilerden sonra ülkede kimsenin rüyasında bile göremeyeceği köklü reformların yapıldığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi Danışmanı Bayan Buseyne Şaban, olağanüstü hal yasasının kaldırılmasının, yeni seçim ve partiler yasasının reformlar konusunda atılmış büyük adımlar olduğunu belirterek şu an ülkede yaşanan temel sorunun silahlı gruplar olduğunu belirterek Batı medyasının buna inanmak istemediğini öne sürdü.

Göstericilerin içerisinde silahlı grupların olduğunu ve bunların cinayetler işlediğini belirten Buseyne Şaban, şimdiye kadar 800 asker ve polisin öldürüldüğünü kaydetti.

Buseyne Şaban, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in anayasada değişiklikler yapmak üzere bir komisyon kurduğunu ve parlamento seçimlerinin de şubat ayında yapılacağını söyledi ve “Bizim için şu an mesele Esed’in iktidarda kalması veya kalmaması meselesi değil, ülkede meydana gelebilecek bir iç savaşın önlenmesidir” diye konuştu.

Suriye güvenlik güçlerinin masum sivilleri öldürdüğüne dair iddiaları reddeden Buseyne Şaban, herkesin terörizmle mücadele etmesi gerektiğini söyledi.



Makaleler

Güncel