Esed ve Muallim’den ülkenin durumuyla ilgili farklı açıklamalar

img
Esed ve Muallim’den ülkenin durumuyla ilgili farklı açıklamalar YDH

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, ülkede yaşanan bunalımın sona erdiğini söylerken Dışişleri Bakanı Velid Muallim, yoğun bir siyasi ve ekonomik baskı altında olduklarını açıkladı.




 

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, ülkede yaşanan bunalımın sona erdiğini söylerken Dışişleri Bakanı Velid Muallim, yoğun bir siyasi ve ekonomik baskı altında olduklarını açıkladı.

El-Arabonline’ın haberine göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le görüşen Lübnan’ın eski başbakanlarından Selim el-Hoss, Cumhurbaşkanı Esed’in ülkede yaşanan bunalımın sona erdiğini düşündüğünü söyledi.

Başta Amerika ve bölgesel müttefiklerinin Suriye’ye yönelik yeni siyasi ve ekonomik yaptırımlar uygulama yönündeki çabaları artarken, görüşmesinden sonra yazılı bir açıklamada bulunan Selim el-Hoss, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in, “yaşanan acı gelişmeler sona erdi, kentler yeniden istikrara kavuştu, yetkililer hakimiyeti sağladı” dediğini nakletti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere New York’ta bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in İran ve Brezilya dışişleri bakanları ile Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüştüğü bildirildi.

Yaptığı görüşmelerde ülkesinde yapılan siyasi ve ekonomik reformlar konusunda bilgi veren Muallim, ülkesinin siyasi ve ekonomik açıdan büyük baskı altında olduğunu söyledi.

Baskıların sebebinin Suriye’yi zayıflatmak olduğunu savunan Muallim, “Halkın tüm kesimlerinin katıldığı kapsamlı toplumsal diyalog sürdürülüyor. Muhaliflerin de katıldığı bu görüşmeler sonunda yakında bir ulusal kongre düzenlenecek” dedi.

ABD ve AB’nin ekonomik yaptırımlarının ülkeyi olumsuz etkilediğini belirten Velid Mualllim, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in açıkladığı reform paketinin belli bir takvim çerçevesinde uygulanacağını söyledi.

Velid Muallim, görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a Batı’nın olumsuz tutumu karşısında Suriye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Lavrov da Suriye’nin istikrarını desteklediklerini belirterek Şam yönetiminin ulusal kongre düzenleme çabasını övdü ve muhalifleri bu kongreye katılmaya çağırdı.



Makaleler

Güncel