Katar Başbakanı İsrail’de

img
Katar Başbakanı İsrail’de YDH

YDH- Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim, Arap Birliği’nin Suriye konulu olağanüstü toplantısının ardından İsrail’e gitti.




 

YDH- Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casim, Arap Birliği’nin Suriye konulu olağanüstü toplantısının ardından İsrail’e gitti.

Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi, Katar Başbakanı Hamad Bin Casim’in dün Kahire’de yapılan Suriye konulu Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısının hemen ardından İsrail’e gittiğini bildirdi.

Katar Dışişleri Bakanlığı görevini de yürüten Başbakan Hamad bin Casim’in dünkü gizli İsrail ziyaretinin ilk olmadığına dikkat çeken gazete, özel bir uçakla Tel Aviv havaalanına inen Hamad bin Casim’in havaalanından sıkı güvenlik önlemleri altında Chevrolet marka bir araçla bir araçla alındığını yazdı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Ehud Barak ve Netanyahu’nun bir danışmanı ile görüşmelerde bulunan Katar Başbakanının Mısır ve Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

İsrailli yetkililerle görüşmesinin üç saat sürdüğü belirtilen Katar Başbakanı Hamad Bin Casim’in Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınması sürecinin engellenmesi için Filistinlilere baskı yapacağı sözünü verdiği ve Netanyahu’ya “Doha, Filistin sorununun İsrail’in kaygılarını ortadan kaldıracak şekilde bir yıl içerisinde çözümü için elinden gelen tüm çabayı gösterecektir” dediği öne sürüldü.

El-Menar’a açıklamada bulunan diplomatik kaynaklar, Katar Başbakanının bu ziyaretinin son bir ay içerisinde İsrail’e yaptığı ikinci ziyaret olduğunu belirterek Hamad bin Casim’in geçtiğimiz ay sonunda da Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Bender bin Sultan’la birlikte hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçakla Tel Aviv’e gittiğini; ancak yalnızca İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’la görüştüğünü ifade etti.



Makaleler

Güncel