Arap komitesinin açıklamasına Şam’dan sert tepki

img
Arap komitesinin açıklamasına Şam’dan sert tepki YDH

YDH- Şam yönetimi, Arap Birliği Dışişleri bakanları tarafından oluşturulan Katar başkanlığındaki komitenin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.




 

YDH- Şam yönetimi, Arap Birliği Dışişleri bakanları tarafından oluşturulan Katar başkanlığındaki komitenin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Arap Birliği Dışişleri Bakanlarından oluşan ve Suriye’de yaşanan sorunun çözümü için girişim başlatan komite, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e acil bir mesaj göndererek sivillere uygulanan şiddet ve katliamı kınadıklarını ve sivillerin korunmasını istediklerini bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Suriye yönetimine karşı silahlı mücadele kararı aldığını belirten Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup bugün Humus kentinde 250 Suriye askerini öldürdüğünü açıklarken, Suriye yönetimi, Arap Birliği komitesini yaptığı açıklamada ülkedeki olayları kışkırtmayı amaçlayan medya organlarının haberlerine dayandırmakla suçladı.

Arap komitesinin açıklamasına sert tepki gösteren Suriye Dışişleri Bakanlığı, komitenin açıklamasının içeriğinin temelsiz olduğunu ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Arap komitesi, Suriye’de güvenlik sorunları ve kaos yaratmayı amaçlayan medya yalanlarına dayalı meselelerden söz etmektedir. Arap Birliği Dışişleri Bakanları komitesi bu mesajı göndermeden önce Suriye Dışişleri Bakanlığı ile temas kurup yaşanan olaylarla ilgili gerçekleri öğrenmeliydi” denildi.

Arap Birliği komitesi; Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medlusi, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Kerti, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hılli’den oluşuyor.

Siyasi gözlemciler, Arap Komitesinin yarın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le yapacağı görüşme öncesinde bu şekilde bir mesaj yayımlanmasının Suriye’de yaşanan olayların çözümüne yönelik samimi bir niyet taşımamasının bir göstergesi olduğunu ifade ediyor.

   



Makaleler

Güncel