Sadr grubu, Maliki’ye verdiği desteği çekebilir

img
Sadr grubu, Maliki’ye verdiği desteği çekebilir YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin hükümeti kurmasında önemli bir rolü olan Sadr grubunun Maliki ile kurdukları koalisyondan ayrılabileceği açıklandı.




 

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin hükümeti kurmasında önemli bir rolü olan Sadr grubunun Maliki ile kurdukları koalisyondan ayrılabileceği açıklandı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Mukteda Sadr yanlısı milletvekillerinin Irak parlamentosundaki grubu olan Ahrar Grubunun önde gelen üyelerinden Cevad el-Hesnavi, Sadr grubunun Maliki ile oluşturduğu koalisyondan çekilebileceğini açıkladı.

Cevad el-Hesnavi, “Meclis ve hükümet, Nuri el-Maliki’nin elinde olduğu için hiçbir talep yerine getirilemiyor, Maliki koalisyonundan ayrılabiliriz, bu hiç sürpriz olmaz” dedi.

Koalisyondan ayrılma konusunun Ahrar grubu içerisinde tartışıldığını belirten Hesnavi, grup içerisinde uzlaşmaya varılması durumunda Irak Ulusal Koalisyonu’ndan ayrılabileceklerini söyledi.

Ulusal Koalisyonu, Sadr grubunun taleplerini dikkate almamakla suçlayan Hesnavi, “Biz, daha önce mecliste olağanüstü bir toplantı yaparak ABD askerlerinin çekilmesinden sonra güvenlik durumunu ele almayı önermiştik; ancak Maliki’nin hakimiyetindeki koalisyon bunu desteklemedi” dedi.

Irak parlamentosunda çoğunluğu elinde bulunduran Irak Ulusal Koalisyonunun önemli bir parçası olan Sadr Hareketi’ne bağlı Ahrar grubunun koalisyondan çekilmesi durumunda Maliki hükümetinin düşürülebileceği belirtiliyor.



Makaleler

Güncel