ABD’den Suriye’de teröre devam çağrısı

img
ABD’den Suriye’de teröre devam çağrısı YDH

YDH- Şam yönetimi, Arap Birliği’nin çözüm planı çerçevesinde kapsamlı bir af yönünde adım atarken Washington, rejim karşıtlarından silahlarını teslim etmemesini istedi.




 

YDH- Şam yönetimi, Arap Birliği’nin çözüm planı çerçevesinde kapsamlı bir af yönünde adım atarken Washington, rejim karşıtlarından silahlarını teslim etmemesini istedi.

El-Alem televizyonunun haberine göre Suriye yönetimi Arap Birliği’nin çözüm planı çerçevesinde herhangi bir cinayet işlemeyenler hakkında herhangi bir cezai işlem yapılmayacağını belirterek rejim karşıtlarında silahlarını teslim etmesi çağrısında bulunurken, Washington silahlı gruplardan silahlarını teslim etmemesini istedi.

Suriye içişleri bakanlığı, silah taşıyan ya da silah alıp satan kişilerin herhangi bir cinayete karışmamış olmaları halinde haklarında herhangi bir cezai işlem yapılmayacağını belirterek 12 Kasım’a kadar silahlarını teslim etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Kararın, 5 ila 12 Kasım tarihleri arasında silahlarını teslim eden kişilere yönelik genel bir af niteliğinde olduğunu belirten Suriye içişleri bakanlığı, herhangi bir cinayete karışmamış olan kişilerin derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

Suriye yönetimi, Amerika’nın rejim karşıtlarından silahlarını teslim etmemelerini isteyen açıklamasını Suriye’nin iç işlerine karışmak olarak niteledi.

 

Öte yandan SANA haber ajansı, Katar’ın el-Cezire kanalının Suriye ordusunun Lazkiye camiini kuşattığı yönündeki haberlerinin Lazkiyeliler tarafından yalanlandığını belirterek, Suriye güvenlik güçlerinin biri Ravda Camii’nde diğeri de Gassan Abbud Meydanı’nda uzaktan kumandayla patlatılmak üzere hazırlanmış iki bombayı etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Deyr ez-Zor kenti geçtiğimiz hafta geniş çaplı bir yönetim yanlısı gösteriye sahne olmuştu.

 

   



Makaleler

Güncel