Bağdat, Suriye’ye yaptırım uygulanmasına karşı

img
Bağdat, Suriye’ye yaptırım uygulanmasına karşı YDH

YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Bağdat’ın Arap Birliği’nin Suriye’ye yaptırım uygulanması yönündeki kararına karşı olduğunu açıkladı.




 

YDH- Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Bağdat’ın Arap Birliği’nin Suriye’ye yaptırım uygulanması yönündeki kararına karşı olduğunu açıkladı.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, yaptığı açıklamada Irak’ın Suriye’deki durumdan ve bunun bölgeye yönelik etkilerinden kaygı duyduğunu belirterek Bağdat’ın Suriye’ye yaptırım uygulanmasına karşı olduğunu söyledi.

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, “Bağdat, Suriye halkının demokratik bir nizam isteme ve özgürlüğe sahip olma hakkını vurgulamakta, tüm Arap halklarını ve Suriye halkını desteklemekte ve her türlü şiddete karşı çıkmaktadır” dedi.

Bugün düzenlenen Irak Bakanlar Kurulu toplantısında Suriye’deki durumun ve Arap Birliği toplantısının da görüşüldüğünü belirten Debbağ, Irak hükümetinin Arap Birliği’nin Suriye’deki sorunun barışçı bir şekilde çözümü için sunduğu planın uygulanmasının önemine inandığını söyledi.

Arap Birliği kararının Suriye’ye yaptırım uygulanmasını ve birliğe üye ülkelerin Suriye’deki büyükelçilerini çekmesini öngören aşamasının öngörülen hedefe hizmet etmeyeceğini belirten Debbağ, “Irak hükümeti, Suriye’ye ekonomik yaptırımlar uygulanmasına ve bu ülkedeki bunalımın tırmandırılmasına karşıdır” dedi.

         



Makaleler

Güncel