Tarık Haşimi Bağdat’tan ayrıldı

img
Tarık Haşimi Bağdat’tan ayrıldı YDH

YDH- Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Bağdat’tan ayrıldığı bildirildi.




 

YDH- Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Bağdat’tan ayrıldığı bildirildi.

El-Alem televizyonu, hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ve 7 koruma görevlisinin Bağdat havaalanında alıkonulduğunu bildirirken; Fars haber ajansı, Haşimi’nin Bağdat’tan ayrılarak Süleymaniye kentine gittiğini duyurdu.

Kişisel koruma görevlilerinin Irak meclisine düzenlenen bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin evinin güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığı bildirilmiş ve Haşimi’nin de korumalarıyla birlikte tutuklandığına dair haberler yayımlanmıştı.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin, hakkındaki tutuklama kararıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmek için Süleymaniye kentine gittiği öne sürülüyor.

Irak Yüksek federal Mahkemesi, meclise düzenlenen bombalı saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Tarık Haşimi hakkında tutuklama kararı çıkarmış, Haşimi ise bazı koruma görevlilerinin karıştığı saldırı ile kendisinin hiçbir ilgisinin bulunmadığını ispat edebileceğini açıklamıştı.