Suriye içindeki muhalefetten gözlemci protokolüne destek

img
Suriye içindeki muhalefetten gözlemci protokolüne destek YDH

YDH- Suriye içerisindeki en etkin muhalif grup olan Suriye Ulusal Koordinasyonu, Arap Birliği gözlemci heyetinin Suriye’ye gelmesini desteklediğini açıkladı.




 

YDH- Suriye içerisindeki en etkin muhalif grup olan Suriye Ulusal Koordinasyonu, Arap Birliği gözlemci heyetinin Suriye’ye gelmesini desteklediğini açıkladı.

Şampress’in haberine göre Türkiye ve Katar’ın girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi’nin aksine Suriye içerisindeki en etkin muhalif grup olan Suriye Demokratik Değişim Ulusal Koordinasyonu, Şam’ın Arap Birliği’ gözlemci heyetinin ülkeye gelmesine izin veren protokolü imzalamasını desteklediğini açıkladı.

Suriye Demokratik Değişim Ulusal Koordinasyonu yayımladığı bildiride Şam yönetiminin Arap Birliği gözlemci heyetinin Suriye’ye gelmesine izin veren protokolü imzalamasını ileri bir adım olarak niteledi.

Gözlemci heyetinin Suriye’deki çalışmalarına engel çıkarılmaması yönünde uyarıda bulunan Suriye Demokratik Değişim Ulusal Koordinasyonu, Türkiye ve Katar’ın girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün tutumuna göndermede bulunarak “zaman, Arap Birliği çözüm planının başarısı için çalışma zamanıdır, müdahale isteme zamanı değil” açıklamasında bulundu.

Türkiye ve Katar’ın girişimiyle İstanbul’da kurulan Suriye Ulusal Konseyi adlı örgütün lideri Burhan Galyon, Suriye’nin Arap Birliği gözlemci heyetinin ülkeye gelmesine izin veren protokolü imzalamasını bir aldatmaca olarak niteleyip güç kullanılması çağrısında bulunmuştu.