Muhammed Allavi, arabuluculuk ricası için İran’da

img
Muhammed Allavi, arabuluculuk ricası için İran’da YDH

YDH- El-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin talimatıyla İran’a giden Irak İletişim Bakanı Muhammed Allavi’nin, Irak’ta yaşanan bunalımın çözümü için Tahran’dan yardım istediği bildirildi.




 

YDH-  El-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin talimatıyla İran’a giden Irak İletişim Bakanı Muhammed Allavi’nin, Irak’ta yaşanan bunalımın çözümü için Tahran’dan yardım istediği bildirildi.

Irak’tan yayın yapan en-Nahil adlı internet sitesi, Irak İletişim Bakanı Muhammed Allavi’nin, el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin talimatıyla İran’a gittiğini ve yaşanan siyasi bunalımın çözümü için Tahran’dan arabuluculuk yapmasını istediğini bildirdi.

En-Nahil’e açıklamada bulunan kaynak, Tahran’ın Irak Başbakanı Nuri el-Maliki tarafından görevden alınan Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak’ın da aynı taleple İran’a gelmek istediğini; ancak İran’ın bu talebi reddettiğini söyledi.

Daha önce Iraklı liderlerin İran’dan arabuluculuk talep ettiklerine dair haberler gündeme gelmiş, İran’ın Irak Büyükelçisi de Tahran’ın Irak’ta yaşananları bu ülkenin iç sorunu olarak gördüğünü ve İran’ın konuya herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığını açıklamıştı.