Büyük olmak isteyen küçük ülkenin komplolarını ifşa edebilirim

img
Büyük olmak isteyen küçük ülkenin komplolarını ifşa edebilirim YDH

YDH- Eski Iraklı parlamenter Muammer Kaddafi’nin öldürülmeden bir gün önce kendisine ulaştırdığı vasiyetini ve bazı belgeleri ifşa edeceğini açıkladı.




 

YDH- Eski Iraklı parlamenter Muammer Kaddafi’nin öldürülmeden bir gün önce kendisine ulaştırdığı vasiyetini ve bazı belgeleri ifşa edeceğini açıkladı.

Devrik Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin demeçlerini yayımlayan er-Rey televizyon kanalının sahibi Mişan el-Cuburi, Kaddafi’nin öldürülmeden bir gün önce kendisine vasiyetnamesini ve bazı Arap liderlerin diğer Arap ülkelerine kurduğu komploları içeren video kayıtları gönderdiğini belirterek bunlardan Arap halklarının yararına olanları yayımlayacağını söyledi.

Bir dönem Irak’ta milletvekilliği de yapan Cuburi, sahibi olduğu Suriye’den yayın yapan er-Rey televizyon kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamada “Kaddafi, Sirte’de öldürülmeden bir gün önce benimle temas kurdu. Bir konuşmaya değil vasiyetnameye benzer açıklamalarda bulundu, bunları yakında yayımlayacağım” dedi.

Cuburi, “Kaddafi’nin ulaştırdığı kasetler, Arap liderlerin, bazı Arap ülkelerindeki yönetimleri devirmek için çalıştığını gösteriyor. Bu belgelere göre küçük olan bir Arap ülkesi, diğer ülkeleri ortadan kaldırarak bölgede büyük bir güç olmaya çalışıyor. Bu belgelerin yayımlanması Arap halklarının yararına olacaksa bunu yapacağım” dedi.

Siyasi gözlemciler, Cuburi’nin “bölgede büyük bir güç olmak isteyen küçük bir ülke” nitelemesiyle Katar’ı kastettiğini belirterek belgeleri Arap halklarının yararına olması durumunda yayımlayacağını söylemesinin ise Katar rejimine yönelik bir şantaj niteliği taşıdığını ifade ediyor.



Makaleler

Güncel