Hamas’ın son lideri de Şam’dan ayrıldı

img
Hamas’ın son lideri de Şam’dan ayrıldı YDH

YDH- Hamas’ın Körfez’deki Arap ülkeleriyle Türkiye’nin baskıları sonucu Suriye’deki siyasi bürosunu boşaltmaya başladığı bildirildi.




 

YDH- Hamas’ın Körfez’deki Arap ülkeleriyle Türkiye’nin baskıları sonucu Suriye’deki siyasi bürosunu boşaltmaya başladığı bildirildi.

Katar’ın el-Cezire televizyonu, Hamas siyasi bürosunun son Şam’da kalan son yetkilisi İmad el-Alemi’nin de Suriye’den ayrılarak Gazze’ye gittiğini böylece Hamas’ın Suriye’den çekilme sürecinin başladığını bildirdi.

İmad el-Alemi’nin dün gece Rafah sınır kapısından Gazze’ye geçtiği ve Gazze’deki Hamas yetkilileri ve taraftarları tarafından karşılandığı açıklandı.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, el-Alemi’nin görüşmelerde bulunmak üzere Gazze’ye geldiğini belirtti; ancak burada ne kadar kalacağının belli olmadığını söyledi.

Alman haber ajansı da bir Hamas yetkilisine dayandırdığı haberinde “Hamas’ın siyasi bürosunun son üyesi de Şam’ı terk etti” ifadesine yer verdi. Alman haber ajansı, Hamas'ın Şam'dan ayrılmasının Suriye yönetimini desteklemediği anlamına geldiğini öne sürdü. 

Daha önce Suriye'den ayrılacakları yönündeki  haberleri yalanlayan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in büro başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra Hamas'ın Şam'dan ayrılması süreci hız kazanmıştı.