ABD vatandaşlığından, Libya istihbarat servisi başkanlığına

img
ABD vatandaşlığından, Libya istihbarat servisi başkanlığına YDH

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi İstihbarat Servisi Başkanlığına eski bir Amerikan vatandaşı olan Salim el-Hasi’yi atadı.




 

YDH- Libya Ulusal Geçiş Konseyi İstihbarat Servisi Başkanlığına eski bir Amerikan vatandaşı olan Salim el-Hasi’yi atadı.

Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Libya Ulusal Geçiş Konseyi Basın Komitesi Başkanı Muhtar el-Cidal, Ulusal Geçiş Konseyi’nin İstihbarat servisinin başkanlığına Salim el-Hasi’yi atadığını açıkladı.

Muhtar el-Cidal, Salim el-Hasi’nin daha önce Amerikan vatandaşı olduğunu belirterek, Hasi’nin Amerikan vatandaşlığının iptal edilmesinden sonra istihbarat servisinin başkanlığına atamasının yapıldığını söyledi.

El-Hasi, Libya istihbarat servisi başkanlığına atandıktan sonra yaptığı açıklamada “Omuzlarıma oldukça ağır bir yük konuldu. Burada  yapacağım ilk şey, istihbarat teşkilatının yapısını elden geçirmek ve halka ve ülkeye hizmet yönünde geleceğe ilişkin öncelikleri değiştirmek olacaktır” dedi.

Muammer Kaddafi yanlılarının hareketlerinin dikkatle izlendiğini belirten Libya’nın yeni İstihbarat Servisi Başkanı Salim el-Hasi, “Biz servisin eski üyelerinin bazılarından yeniden istifade edebiliriz. Ama bu teşkilatın yapısının gözden geçirilmesinden sonra olabilecek bir şey” dedi.

1962 yılında Libya’nın doğusundaki Şahan kentinde doğan Salim el-Hasi, 1981 yılında yurt dışındaki Libya Ulusal Kurtuluş Cephesi adlı bir muhalif örgüte katılmış; ancak 1993 yılında örgüt içindeki görüş ayrılığından dolayı örgütten ayrılarak siyasi mücadelesini bağımsız bir muhalif olarak sürdürmüştü.

      



Makaleler

Güncel