İngiliz ve Katar özel kuvvetleri Suriye’de

img
İngiliz ve Katar özel kuvvetleri Suriye’de YDH

YDH- Katar ve İngiliz gayri nizami harp unsurlarının Suriye’nin Humus kentindeki silahlı gruplara silah ve askeri taktik desteğinde bulunduğu bildirildi.




 

YDH- Katar ve İngiliz gayri nizami harp unsurlarının Suriye’nin Humus kentindeki silahlı gruplara silah ve askeri taktik desteğinde bulunduğu bildirildi.

Russia Today televizyonu, Katar ve İngiliz özel kuvvetlerine bağlı askeri unsurlarının, Suriye’nin Humus kentindeki silahlı gruplara silah ve askeri taktik desteği vererek onları yönlendirdiklerini öne sürdü.

   Humus’ta dört operasyon merkezi oluşturulduğunu ve buralara güç sevk edildiğini belirten Russia Today, bu operasyon merkezlerinin Türkiye’nin askeri müdahalesi için zemin yaratmakla görevli olduğunu belirtti.

Haberde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Rusya İstihbarat Servisi Başkanı Mihail Fradkov ile birlikte Suriye’ye yaptığı son ziyarette Suriyeli yetkililerle yapılan görüşmenin gündem maddelerinden birinin de Humus’taki Katar ve İngiliz güçlerinin faaliyetleri olduğu bildirildi.

Katar’ın Suriye’deki isyancılara para ve silah yardımı yapmak ve siyasi destek vermek konusunda çok da gizli davranmadığına dikkat çeken Russia Today, Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in ocak ayı ortalarında Suriye’ye askeri güç göndermeye hazır olduklarını açıkladığını hatırlattı.

Libya’da sivilleri koruma gerekçesiyle çıkarılan 1973 sayılı Güvenlik Konseyi kararının Libya’da rejim değişikliği için uluslar arası müdahale yapılmasını öngörmediğini belirten Rusya, Libya modelinin Suriye’de tekrarlanmasına izin vermeyeceğini belirtiyor.

Katarlı yetkililer, Libya’da Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinden sonra 5 bin askerle Libyalı isyancıları desteklediklerini açıklamıştı.