Yemen’de minare çalınmadan kılıf hazırlanmış

img
Yemen’de minare çalınmadan kılıf hazırlanmış YDH

YDH- Yemen’de cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde muhalifler tarafından çok sayıda sahte oy pusulası bulunduğu açıklandı.




 

YDH- Yemen’de cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde muhalifler tarafından çok sayıda sahte oy pusulası bulunduğu açıklandı.

El Alem televizyonuna demeç veren Husi grubu Sözcüsü Muhammed Abdusselam, ülkenin kuzeyindeki Sa’da kenti çevresinde 50 binden fazla sahte oy pusulası bulduklarını açıkladı.

Muhammed Abdusselam, 50 binden fazla oy pusulasını ele geçirdikleri bölgelerdeki nüfusun 10 ila 15 bin arasında olduğunu belirterek seçimlerin sonucunun şimdiden belli olduğunu söyledi.

“Husi grubu ve güneydeki kardeşlerimiz Salı günü yapılacak seçimleri boykot edecekler” diyen Muhammed Abdusselam, Batılıların seçimlere yüksek oranda katılım bekliyor olmasına rağmen bu boykotun seçimlerin meşruiyetini ortadan kaldıracağını ifade etti.

Seçimlerin Yemen halkının talebiyle değil, Suudi Arabistan ve Amerika’nın önerisiyle yapıldığını belirten Abdusselam, “Abdurrabbih Mansur Hadi, oyların yüzde 99’unu alacak olsa bile bu seçim sonuçlarının hiçbir değeri yok; çünkü Saddam Hüseyin ve Hüsnü Mübarek de hile ve oyunlarla bu oyu alabiliyordu” dedi.

Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez İşbirliği Örgütü’nün girişimiyle yargı dokunulmazlığı elde ederek cumhurbaşkanlığı görevini yardımcısı Abdurrabbih Mansur Hadi’ye bırakmıştı.

Abdurrabbih Mansur Hadi, seçimlere tek aday olarak katılıyor.

   



Makaleler

Güncel