Hamas: İsmail Heniye’nin Suriye sözleri çarpıtıldı

img
Hamas: İsmail Heniye’nin Suriye sözleri çarpıtıldı YDH

YDH- Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye’nin Mısır’da yaptığı konuşmanın propagandalara alet edilerek çarpıtıldığını açıkladı.




 

YDH- Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye’nin Mısır’da yaptığı konuşmanın propagandalara alet edilerek çarpıtıldığını açıkladı.

El Alem televizyonuna demeç veren Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, İsmail Heniye’nin Suriye konusundaki sözlerinin propagandalara alet edilmesini eleştirerek “İsmail Heniye’nin açıklamalarında hiçbir tuhaflık görmüyorum. İsmail Heniye’nin Suriye halkı için arzu ettiği şey, Hamas’ın tüm dünya milletleri, hatta Filistin halkı için arzu ettiği şeydir. Tüm dünya özgürlük, demokrasi ve reform için çalışmalıdır. Bu, bizim Suriye için de diğer ülkeler için de istediğimiz şeydir” dedi.

İsmail Heniye’nin sözleri üzerinden zehirli propagandalar yapıldığını belirten Fevzi Berhum, “Bu sözlerde hiçbir sorun yok; ancak burada sorun olan Hamas ve Suriye için pusuya yatmış kişilerin ve sahte medyaların garazkar ve zehirli propagandalarıdır” dedi.

Hamas Suriye’nin güvenliğini istiyor

“Suriye’de akmakta olan kandan dolayı bizim yüreğimiz sızlıyor. Çünkü biz Suriye’de, tıpkı Mısır’da olduğu gibi, tıpkı Tunus’ta olduğu gibi ve tüm Arap ülkelerinde olduğu gibi istikrar, güvenlik reform ve demokrasi istiyoruz” diyen Fevzi Berhum, Suriye’ye yapılacak olan hizmetin bu ülkede akan kanın durdurulması olduğunu söyledi.

Suriye yönetiminin Hamas’a ve diğer Filistinli direniş gruplarına verdiği desteği takdirle andıklarını belirten Berhum, “Filistinliler Suriye’de her türlü imkana sahiptiler. Şüphesiz bu ülkedeki Filistinli mültecilerin durumu da diğer Arap ülkelerindekinden daha iyidir. Hamas ve Tüm Filistin halkı Suriye’nin saygın tutumunu takdirle anmaktadır. Hamas, bir misafir olarak Filistinlilerin bulundukları ülkelerin iç işlerine karışmamasını ve bu ülkelerdeki resmi, milli ve hükümetsel meselelere saygı göstermesini ummaktadır” dedi.

Hamas tüm bölge ülkelerinde istikrar istiyor

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Suriye’de yaşananların kendilerini derinden üzdüğünü belirterek şunları söyledi: “Biz tüm bölge ülkelerinin istikrarlı bağımsız ve güven içinde olmasını ve Filistin halkına verilen desteğin yeni bir aşamaya girmesini istiyoruz.

Biz, Suriye’de akan kanın bir an önce durmasını, bu ülkedeki sorunun güvenlik yoluyla değil siyasi yollarla çözümlenmesini istiyoruz. Çünkü günümüz dünyasında güvenliksel yollar başarısız olmuştur.

Sonuç itibariyle Suriye’deki durum, değişim hayata geçirilerek demokrasi ve reform garanti altına alınarak ve kan dökülmesi durdurularak yönetilmelidir. Ta ki böylece dünya asli mesele olan Filistin meselesine dönebilsin.”

Hamas’ın Suriye’den ayrılma sebebi

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas liderlerinin Suriye’den ayrılma sebebiyle ilgili olarak da şunları söyledi. “Hamas liderlerinin Suriye’den ayrılmaları, Hamas’ın veya Hamas liderlerinin siyasi tutumlarından kaynaklanmıyor. Bu mesele, Suriye’deki durumun zorlaşmasından ve Hamas liderlerinin diğer Filistinli liderlerle, Arap ve İslam ülkelerinin yetkilileriyle görüşmelerinde yaşadıkları zorluklardan kaynaklanıyor. Hamas liderlerinin, Filistin meselesi ve ulusal uzlaşma konularında yapması gereken birçok görev var ve bu durum daha geniş kapsamlı faaliyetlerde bulunulmasını gerektiriyor. Suriye’deki durum Hamas liderlerine birçok Arap ve İslam ülkesinin yetkilileriyle ve Filistinli liderlerle görüşmesine imkan vermiyor.”

Hamas’ın Suriye ile ilişkileri normal

Hamas’ın Suriye ile olan ilişkisinin diğer Arap ve İslam ülkeleriyle olan ilşkisi gibi olduğunu belirten Berhum, “Bizim herhangi bir ülkeye yönelik yargımız, o ülkenin Filistin meselesine ve halkına olan yakınlığına ve direnişe verdiği desteğe bağlıdır. Sonuç olarak biz, hiçbir ülkenin iç işlerine karışmıyoruz. Bizim savaşımız Siyonist düşmanladır. Bizim hiçbir Arap ve İslam ülkesine düşmanlığımız yoktur. Biz, Filistin halkını ve davasını adil bir şekilde destekleyen herkese saygı duyuyoruz.

Hamas, tüm ilişkilerine ve teamüllerine bağlıdır. Herhangi bir kutuplaşma peşinde değildir. Filistin’i ve direnişi destekleyen her ülke Hamas açısından büyük takdire ve saygıya şayandır” dedi.