Trump’tan İran’a tehdit: Kötü şeyler olur 2775
- Admin
- 29 Mart 2025
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran'ı nükleer anlaşmayı kabul etmemesi halinde "kötü şeylerle" tehdit ettiği bildiriliyor.
Tümünü OkuABD Başkanı Donald Trump’ın İran'ı nükleer anlaşmayı kabul etmemesi halinde "kötü şeylerle" tehdit ettiği bildiriliyor.
Tümünü OkuBatılı güçler İran'ı nükleer silah kapasitesi geliştirmek için gizli bir ajandaya sahip olmakla suçlarken Tahran programının tamamen sivil enerji amaçlı olduğunu söylüyor.
Tümünü OkuUluslararası Kudüs Günü'nde Gazze'de düzenlenen "Ahdine sadığız ey Kudüs" adlı sanatsal etkinlik, Filistinlilerin topraklarında kalma ve işgalden kurtulma haklarına olan bağlılıklarını ortaya koyuyor.
Tümünü Okuİran'ın savaş kışkırtıcısı olmadığını ancak her türlü saldırganlığa sert bir şekilde karşılık vereceğini açıklayan İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Amiral Ali Rıza Tengsiri, İslam Cumhuriyeti’nin kibir ve baskı politikasına karşı her türlü tehdide karşı koymaya hazır olduğunu teyit etti.
Tümünü Okuİran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei, bu yılki Kudüs Günü yürüyüşlerinin her zamankinden daha görkemli olması gerektiğini vurgulayarak, Filistin davasına desteğin İran ulusunun birlik ve kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti.
Tümünü Okuİran’ın, Lübnan, Irak ve Yemen ile ortak bir deniz geçidi düzenleyeceği ve 3 bin geminin katılmasının beklendiği bildiriliyor.
Tümünü Okuİngiliz savunma dergisi UK Defence Journal, ABD'nin Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia üssüne beş B-2 Spirit bombardıman uçağı ve yedi C-17 nakliye uçağı gönderdiğini bildirdi. Bu hamlenin, Yemen'deki operasyonların genişletilmesi veya İran'a karşı hazırlık dahil farklı senaryolarla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.
Tümünü Okuİran Devrim Muhafızları'nın büyük bir yeraltı füze kentini tanıtması ve binlerce hassas güdümlü füzeyi burada konuşlandırması askeri kapasitesini güçlendirme çabalarının devam ettiğini gösteriyor.
Tümünü OkuABD, İran'ın nükleer programının tamamen sökülmesini isterken, İran baskı altında müzakere etmeyeceğini ve her türlü senaryoya hazır olduğunu belirtiyor. Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, kimsenin İran'a saldırmaya cesaret edemeyeceğini ve ülkenin savaşa hazır olduğunu vurguladı.
Tümünü Okuİran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı ve İslam ülkelerini ortak hareket etmeye çağırdı.
Tümünü Oku