YDH-Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi’nin kalesi olarak kabul edilen güneydeki Sayda kenti Sünni uleması, ülkede yaşanan siyasi gerilimin mezhebi bir fitneye dönüştürülmemesi çağrısında bulundu.
YDH-Ürdün’deki bazı siyasi partilerle kanaat önderleri, yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak Lübnan’daki ilgili taraflara Hizbullah’la dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden bir mektup gönderdi.
YDH-Suudi Arabistan Baş Müftüsü Şeyh Abdulaziz Al-i Şeyh, Lübnan’da yaşanan son gelişmeleri planlı bir devrim olarak niteledi ve Lübnan’da İslami semboller kullanan grupların Allah’ın düşmanı olduğunu söyledi.
YDH-Lübnan’da iktidardaki el-Mustakbel Partisi Lideri Sa’ad Hariri’ye ait olan el-Mustakbel televizyonunun bugün yayınlarına yeniden başladığı bildirildi.
YDH-Lübnan’daki önemli Sünni İslami gruplardan olan Tevhit Hareketi, son yaşanan gelişmelerle birlikte hükümetin ABD’ye bağladığı umutların da suya düştüğünü belirtti.