İsrail’de ‘birlik’ azalıyor; umutsuzluk büyüyor 1683
- Admin
- 14 Ocak 2025
İsrailliler arasındaki iyimserlik ve birlik duygusunda ciddi bir düşüş olduğu bildiriliyor.
Tümünü Okuİsrailliler arasındaki iyimserlik ve birlik duygusunda ciddi bir düşüş olduğu bildiriliyor.
Tümünü OkuMoody’s, Lübnan’da devlet kurumlarının tam işleyişine dönmesi, yeni bir cumhurbaşkanının seçilmesi ve hükümetin kurulmasının, ateşkesin devamını ve uluslararası finansman akışını destekleyeceğini belirtti.
Tümünü OkuABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın Orta Doğu temsilcisi Steven Witkoff’un, Şabat'a rağmen İsrail'e gelerek tutuklu-rehine müzakerelerindeki çıkmazı kıran bir toplantıya öncülük ettiği bildiriliyor.
Tümünü Okuİsrail, Hamas'ın Şehit Lideri Yahya Sinvar'ın naaşını iade etmeyeceğini belirterek, bu tutumun ateşkes görüşmelerinde önemli bir engel oluşturduğunu teyit etti.
Tümünü OkuBlinken'in planı “Gazze'de Hamas sonrası yönetim” için bir yol haritası sunmayı amaçlıyor; Trump ise, İsrail-Gazze müzakerelerinde bir anlaşmanın çok yakın olduğunu belirterek, başarısızlık durumunda büyük sorunlar yaşanacağını söyledi.
Tümünü OkuÖnleme sistemlerinin Yemen füzesini engelleyemediği teyit edilirken İsrail işgal ordusu, Yemen'den fırlatılan füze nedeniyle hava saldırısı sirenlerinin çaldığını ve 11 yerleşimcinin yaralandığını doğruladı.
Tümünü OkuHind Receb Vakfı, işgalci İsrail ordusunun Golani Tugayı eski komutanı Gassan Alyan’ın Roma’da tutuklanması için İtalya makamlarına başvurdu. Vakıf, Gassan Alyan’ın savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlarından yargılanmasını talep ediyor.
Tümünü OkuSiyonist rejim ve Filistin direnişi, Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi ve esir takası için üç aşamalı bir anlaşma üzerinde ilerliyor. Katar'ın arabuluculuğunda hazırlanan taslak anlaşma, iki tarafın da onayına sunuldu ve anlaşmanın bugün duyurulması bekleniyor.
Tümünü Okuİran ve Avrupa’nın üç büyük gücü (Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık), İran’ın nükleer programı ve yaptırımların kaldırılmasına ilişkin İsviçre'de iki günlük gizli görüşmelere başladı. Taraflar, nükleer ilerleme ve yaptırımların hafifletilmesi gibi temel konuları ele alırken, sürecin ‘diplomatik çözüm’ hedefiyle devam edeceğini vurguladı.
Tümünü OkuGörevden ayrılan ABD Başkanı Joe Biden yönetim süresi boyunca takip ettiği dış politikaya ilişkin bugün son kez bir konuşma yaptı.
Tümünü Oku