BM, Lübnan’daki UNIFIL varlığıyla ilgili karar 1661
- Admin
- 28 Ağustos 2025
BM Güvenlik Konseyi, Lübnan’daki UNIFIL görev süresini 2026 sonuna kadar uzattı ve kademeli geri çekilme planı belirledi.
Tümünü OkuBM Güvenlik Konseyi, Lübnan’daki UNIFIL görev süresini 2026 sonuna kadar uzattı ve kademeli geri çekilme planı belirledi.
Tümünü OkuABD heyeti, SDG Komutanı Mazlum Abdi ile HTŞ lideri Colani arasındaki 10 Mart mutabakatının uygulanmasını görüşmek üzere bir araya gelerek, Suriye’de ademi merkeziyetçi sistem çerçevesinde entegrasyon ve ileriye dönük iş birliği mekanizmalarını ele aldı.
Tümünü OkuSuriye’de HTŞ lideri Colani, Irak İstihbarat Servisi Başkanı Hamid eş-Şatri ile görüşerek bölgesel güvenlik, sınır iş birliği, ekonomik ilişkiler ve Suriye’deki Irak toplumunun durumu üzerine temaslarda bulundu.
Tümünü Okuİsrail Başbakanı Netanyahu, Güney Suriye’nin Süveyda’yı da kapsayacak şekilde silahsızlandırılmasını talep ederken, İsrail güçlerinin Suriye’de 10 yıldan uzun süredir bulunan gelişmiş dinleme cihazlarını ele geçirdiği bildirildi.
Tümünü OkuSuriye’de yayımlanan kararnameyle kurulan Ulusal Geçiş Adaleti Komisyonu, savaş yıllarında yaşanan ihlallerin araştırılması, mağdurlara tazminat sağlanması, silahların devlet kontrolüne alınması ve ulusal uzlaşının güçlendirilmesi gibi kritik görevler üstlenecek.
Tümünü OkuGazze’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi Direktörü Muhammed Ebu Selmiya, bölgede "yeni bir virüs"ün yayılmaya başladığını ve sağlık sisteminin tükenme noktasına geldiğini açıkladı.
Tümünü OkuHaftalık konuşmasında, Filistin-2 füzelerinin çoklu savaş başlıklarının İsrail’i ciddi şekilde endişelendirdiğini açıklayan Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, bölgesel ve uluslararası gelişmelere de değindi.
Tümünü OkuYemenli kaynaklar, İsrail’in iddialarını asılsız bularak saldırıların askeri hedeflere değil, sivil alanlar ve evlere yönelik olduğunu bildirdi; savunma yetkilileri arasında herhangi bir kayıp yaşanmadığını teyit etti.
Tümünü OkuHeyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) örgütü ve Suudi Arabistan, mutabakat zaptlarıyla enerji alanında kapsamlı işbirliğine adım attı; elektrik projelerinden petrol sahası hizmetlerine uzanan yeni ortaklık temmuz ayında başlatılan milyar dolarlık yatırım sürecinin devamı niteliğinde.
Tümünü OkuBloomberg haber kuruluşu, AB’nin Gazze’deki insani durum nedeniyle İsrail’e yönelik olası yaptırımları yeniden ele alacağını bildirdi. Hollanda ve İsveç, ortak mektupla ticaret anlaşmalarının askıya alınması ve finansmanların dondurulması çağrısı yaptı.
Tümünü Oku