ÖSO Humus'ta devriye geziyor 1400
- Admin
- 28 Nisan 2025
ABD destekli Özgür Suriye Ordusu, Humus'un güneydoğusundaki stratejik bölgelerde devriye gezdi, bu hareketin IŞİD'in olası saldırılarından korunma amacı taşıdığı bildirildi.
Tümünü OkuABD destekli Özgür Suriye Ordusu, Humus'un güneydoğusundaki stratejik bölgelerde devriye gezdi, bu hareketin IŞİD'in olası saldırılarından korunma amacı taşıdığı bildirildi.
Tümünü OkuHeyet Tahrir eş-Şam örgütüne yeni katılan Ceyşül İslam lideri İsam Buydani, Dubai Havalimanı'nda gözaltına alındı; tutuklamanın Fransız makamlarının yakalama kararıyla bağlantılı olabileceği iddia ediliyor.
Tümünü Okuİran, pazar günü altyapısını hedef alan geniş çaplı ve karmaşık bir siber saldırıyı püskürttüğünü açıkladı. Saldırı, önemli bir limanda yaşanan patlamanın ardından ve ABD ile nükleer müzakereler sürerken gerçekleşti.
Tümünü Okuİsrail basını, Başbakan Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ndeki savaşı en geç gelecek ekim ayına kadar bitirmeyi planladığını iddia etti.
Tümünü OkuLübnan Cumhurbaşkanı Jozef Aun, İsrail'in Güney Lübnan'dan çekilmesinin önemini vurgularken, Lübnan devletinin silahları tekeline alacağını savundu.
Tümünü OkuHTŞ rejimi lideri Colani ile görüşen ABD'li üst düzey diplomat Barbara Leaf, Colani’nin “İsrail'e yönelik tehditlere izin vermeyeceğini ve Suriye'nin İsrail’i diğer komşuları gibi gördüğünü” söylediğini belirtti.
Tümünü OkuTürkiye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın hafta sonu Hamas yetkililerine Gazze'de ateşkes için taviz vermeleri yönünde baskı yaptığına dair çıkan haberleri yalanladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Tümünü OkuÜrdün, ülkede saldırı planladığı iddiasıyla Müslüman Kardeşler'in faaliyetlerini resmen yasakladı. Kararın Suudi Arabistan, BAE ve İsrail'in koordineli baskısı sonucu alınmış olabileceği belirtilirken, örgütün siyasi kolu İslami Eylem Cephesi'nin merkezine de baskın düzenlendi. Yasaklama kararı, örgütün krallık için tarihsel önemine rağmen alındı.
Tümünü OkuABD savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Yemen’in Saada ilinde Afrikalı göçmenlerin tutulduğu bir gözaltı merkezi binasını hedef alması sonucu 115 kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
Tümünü Okuİran'ın güneyindeki Şehit Recai Limanı'nda pazar günü öğle saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. İran ve ABD'nin Maskat'taki görüşmeleri sırasında yaşanan olayda en az 40 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi yaralandı. Resmi nedenler araştırılırken, sabotaj iddiaları da güçlü bir şekilde gündeme geldi.
Tümünü Oku