Necef'ten Vatikan’a taziye mesajı 2028
- Admin
- 21 Nisan 2025
Papa Francis’in vefatı üzerine Necef’ten Vatikan’a taziye mesajı ileten Ayetullah Sistani’nin ofisi, Papa’nın barış ve hoşgörü çabalarını takdirle andı.
Tümünü OkuPapa Francis’in vefatı üzerine Necef’ten Vatikan’a taziye mesajı ileten Ayetullah Sistani’nin ofisi, Papa’nın barış ve hoşgörü çabalarını takdirle andı.
Tümünü Okuİbrani medyası, İsrail ordusunun son zamanlarda meydana gelen bir dizi askeri "kazanın" ardından tüm birliklerde sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini bildirdi.
Tümünü OkuThe Times gazetesinin haberine göre, İngiltere mühimmat tedariğinde ABD ve Fransa'ya olan bağımlılığını azaltmak amacıyla patlayıcı üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak.
Tümünü OkuHizbullah, Katolik Kilisesi lideri Papa Francis'in 88 yaşında vefatı dolayısıyla Vatikan'a, Katolik Kilisesi mensuplarına ve tüm Hristiyanlara taziye mesajı yayımladı.
Tümünü OkuRusya Devlet Başkanı Putin, İran ile Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması'nı onaylayan yasayı imzaladı. Anlaşma, Moskova ve Tahran arasındaki uzun vadeli işbirliğinin yasal çerçevesini belirliyor ve iki ülkeyi stratejik ortaklar olarak konumlandırıyor.
Tümünü OkuHizbullah'ın Direnişe Vefa İttifakı milletvekili Hasan Fadlullah, İsrail'in Lübnan'ı yapısal olarak değiştirme ve güney köylerini boşaltma projesinin başarısız olduğunu belirtti.
Tümünü OkuYemen Silahlı Kuvvetleri, Askalan ve Umm er-Raşraş'taki (Eilat) iki İsrail üssü ile Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki iki ABD uçak gemisini hedef alan İHA ve seyir füzesi saldırıları düzenledi.
Tümünü OkuEski Pentagon sözcüsü John Olliot, Pentagon'un Trump yönetiminin ilk aylarında personel kaosu ve istikrarsızlık içinde olduğunu belirterek, durumu 'tam bir çöküş' olarak nitelendirdi.
Tümünü Okuİsrail ile Hamas arasındaki esir takası görüşmeleri çıkmaza girdi. Görüşmelerdeki anlaşmazlığın savaşın sonlandırılması talebinden kaynaklandığı belirtilirken, İsrail'in kısmi, Hamas'ın ise kapsamlı bir anlaşma istediği ifade edildi.
Tümünü Okuİran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekai, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'nin yarın Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.
Tümünü Oku