Tunus'ta 'devlet güvenliğine komplo' davasında hapis cezaları 1399
- Admin
- 19 Nisan 2025
Tunus'ta "devlet güvenliğine komplo" davasında muhalif liderler, iş insanları ve avukatlara 13 ila 66 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
Tümünü OkuTunus'ta "devlet güvenliğine komplo" davasında muhalif liderler, iş insanları ve avukatlara 13 ila 66 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
Tümünü OkuSuriye’deki Kürt grupların siyasi çabalarını birleştirmeyi hedefleyen ulusal kongre, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle üçüncü kez ertelendi.
Tümünü OkuGiderek daha fazla zengin Amerikalının portföylerini çeşitlendirme amacıyla İsviçre’de banka hesabı açtığını söyleyen NBC News, bunun nedeninin politik belirsizlikler, zayıflayan dolar algısı ve İsviçre’nin ekonomik ile hukuki istikrarı olduğunu bildirdi.
Tümünü OkuSuriye'de faaliyet gösteren Heyet Tahrir eş-Şam örgütünün lideri Colani, ABD Kongre Üyesi Cory Mills ile yaptığı görüşmede, ABD yaptırımları ve İran ile ilgili önemli konuları ele aldı.
Tümünü Okuİsrail’in, İran’ın nükleer tesislerine sınırlı bir saldırı seçeneğini değerlendirdiğini söyleyen Reuters, Trump yönetiminin mesafeli yaklaşması nedeniyle İsrail’in bu saldırıyı tek başına yapabileceğini öne sürdü.
Tümünü OkuSuriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) kadın kolu Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı üyesi Rohilat Efrin'in Tişrin'de görüşmeler yapacağı bildiriliyor.
Tümünü Okuİran ile ABD arasındaki dolaylı müzakerelerin ikinci turu Roma'da başladı ve görüşmelerin tüm gün süreceği, ertesi sabaha kadar devam edebileceği belirtiliyor; İran, snapback mekanizmasının devreye alınması hâlinde Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'ndan çekilebileceğini ifade etti.
Tümünü OkuEnsarullah, ABD’ye ait MQ-9 Reaper tipi insansız hava araçlarını art arda hedef alır ve şimdiye dek en az 16 İHA’yı düşürürken Amerika’da en çok izlenen haber kanalı askeri kayıpları ifşa etti.
Tümünü OkuSuudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve üst düzey yetkililerle bir araya gelerek ikili ilişkileri, iş birliği fırsatlarını ve bölgesel gelişmeleri masaya yatırdı.
Tümünü Okuİran’ın Lübnan Büyükelçisi Mücteba Amani, Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına yönelik baskıları “devletler aleyhine açık bir komplo” olarak nitelendirdi.
Tümünü Oku