YDH-Lübnan’da hükümet kanadının Hizbullah karşıtı sert açıklamaları ve kararlarıyla tırmanan gerginlik, işçi sendikalarının protesto gösterileriyle birlikte silahlı çatışmalara dönüştü.
YDH- Beyrut’un muhtelif bölgelerine hükümet yanlısı keskin nişancıların yerleştirilmesi ve göstericilere yapılan bombalı saldırı bugün düzenlenmesi beklenen işçi gösterilerinin iptal edilmesine sebep oldu.
YDH- Lübnan hükümetinin Hizbullah’a ait telefon şebekesini yasadışı ilan edip Beyrut havaalanı güvenlik yetkilisini görevden alması ile başlayan gerginliği görüşmek üzere ülkedeki önde gelen Şii liderler bugün olağanüstü toplandı.
YDH-Kuruluşunun 60. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanan İsrail’de yapılan bir anketin sonuçlarına göre İsraillilerin yüzde 30’u İsrailli olmaktan utanç duyuyor.
YDH- Lübnan Uluslar arası İletişim Merkezi Müdürü Refik Nasrullah, hükümetin Hizbullah’ın telefon şebekesini yasadışı ilan etmesini vahim sonuçlar doğuracak bir gelişme olarak değerlendirdi.
YDH-Iraklı Sünni aşiretlerin Mehdi Ordusu ile Irak güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi için Sadr grubuyla Başbakan maliki arasında arabuluculuğa soyunduğu bildirildi.
YDH-Lübnan hükümetinin havaalanı çevresine yerleştirilen kameralardan ve özel telefon şebekesine sahip olmasından dolayı yasadışı davranmakla suçladığı Hizbullah Sinyora hükümetini sert bir dille uyardı.
YDH-Lübnan’da Dürzi Lider Velid Canbolat’ın Beyrut havaalanı çevresine kameralar yerleştirildiğini ve havaalanına hükümetin değil Hizbullah’ın hakim olduğunu söylemesiyle başlayan gerginlik tırmanıyor.