14795
- Admin
- 01 Ocak 1970
YDH- Irak Ulusal Güvenlik Kurulu’nun Amerikan askerlerinin Irak’ta üç yıl kalmasına karşı olduğu açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Irak Ulusal Güvenlik Kurulu’nun Amerikan askerlerinin Irak’ta üç yıl kalmasına karşı olduğu açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Irak parlamentosundaki en büyük siyasi grup olan Birleşik Irak İttifakı’nın ABD ile yapılması gündemde olan güvenlik anlaşmasının 7 maddesine itiraz ettiği ve bu konudaki müzakerelerin sürdürülmesini istediği açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Irak’ın en büyük taklit mercii Ayetullah Sistani’nin ABD ile Irak arasında yapılması gündemde olan güvenlik anlaşmasının mevcut durumundan endişe duyduğu bildirildi.
Tümünü OkuYDH- ABD ile Irak arasında yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasının taslağını ele alacak olan Irak Ulusal Güvenlik ve Siyaset Kurulu Sadr grubu ve Fazilet Partisi’nin katılmamsı sebebiyle toplanamadı.
Tümünü OkuYDH- Ayetullah Sistani’nin Necef Temsilcisi Şeyh Sadruddin Kabanci, ABD ile yapılması beklenen güvenlik anlaşmasının herhangi bir yasa maddesi gibi oy çokluğuyla kabul edilemeyeceğini, bu konuda mutlak bir konsensüs aranması gerektiğini söyledi.
Tümünü OkuYDH- Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr grubu Irak halkını cumartesi günü yapılacak Amerikan karşıtı gösteriye katılmaya çağırdı.
Tümünü OkuYDH- Irak’ta güçlü bir nüfuzunun olduğu belirtilen İran’ın bu ülkedeki projelerdeki payının yalnızca yüzde 2 olduğu açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Iraklı parlamenterleri İran’dan rüşvet alarak ABD ile Irak arasında yapılması düşünülen güvenlik anlaşmasını engellemekle suçlayan General Raymond Odierno, özür diledi.
Tümünü OkuYDH- ABD’nin, Irak’taki askerlerine dokunulmazlık talep eden tutumunu yumuşattığı ve sınırlı bir dokunulmazlığı kabul ettiği açıklandı.
Tümünü OkuYDH- Irak’ın en büyük dini mercii Ayetullah Sistani’nin, Amerikalılara yargı dokunulmazlığı tanınmamasının Irak’ın ABD ile yapacağı anlaşmayı imzalamasının temel şartı olduğunu söylediği bildirildi.
Tümünü Oku