YDH- Irak hükümetinin ABD ile anlaşma konusunda ortaya konan taslaktaki maddelere itiraz ettiği ve Amerika’dan bu konuda nihai cevap beklediği belirtildi.
YDH- Iraklı siyasi grupların ABD ile yapılması düşünülen anlamanın kabul ya da reddedilmesi konusunu görüşmek üzere önümüzdeki günlerde toplantı yapacağı açıklandı.
YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, Irak güvenlik güçlerinin ülkedeki güvenlik sorunlarını yabancılardan daha iyi çözebileceğini söyledi.
YDH- Irak parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinden Mahmud Osman, Mehdi Ordusu’nun Irak’ta siyasi bir etki yapamayacak kadar zayıfladığını söyledi.
YDH-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD ile yapılması düşünülen anlaşmayı müzakere eden Irak heyetinin değiştirildiği yönündeki haberleri yalanladı.
YDH-Irak hükümetinin Hanekin’deki peşmerge güçlerinin kenti terk etmesini istemesi sebebiyle Kürt gruplarla merkezi hükümet arasında ortaya çıkan gerilim tırmanıyor.
YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Nuri el-Maliki’den Irak ordusu ile peşmerge güçleri arasında yaşanan bunalıma müdahale etmesini istedi.