YDH-İngiliz askerlerinin Basra’dan çekilmesinden sonra güvenlik yetkisinin Irak güvenlik güçlerine bırakıldığının belirtilmesine rağmen ABD’li komutanlar İngilizlerin Basra’dan tamamen çekilmesi durumunda onların yerini kendilerinin alacağını açıkladı.
YDH- Irak Diyalog Cephesi, yüzden fazla Iraklının ABD Başkanı Bush’tan Allavi’nin iktidara getirilmesini isteyen mektubunun yakında ABD Büyükelçiliğine sunulacağını açıkladı.
YDH-Saddam döneminde kimyasal silah saldırılarının uygulayıcısı olarak nitelenen Kimyasal Ali lakaplı Ali Hasan el-Mecid ve Saddam’ın iki yardımcısı hakkında verilen idam cezasının onaylandığı belirtildi.
YDH-Irak hükümetine muhalif Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi ve Ulusal Diyalog Cephesi Lideri Salih Mutlak ABD Kongresi’nin daveti üzerine Washington’a gitti.
YDH-Irak Uzlaşma Cephesi Başkanı Adnan Duleymi, Irak Dışişleri bakanı Hoşyar Zebari’nin ABD ile uzun süreli bir stratejik anlaşma yapılması önerisini desteklediklerini bildirdi.