14806
- Admin
- 07 Nisan 2007
YDH-Birleşik Irak İttifakı’na yakın kaynaklar, başbakanlığa Nuri el-Maliki’nin yerine yeniden İbrahim Caferi’nin getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtiyor.
Tümünü OkuYDH-Birleşik Irak İttifakı’na yakın kaynaklar, başbakanlığa Nuri el-Maliki’nin yerine yeniden İbrahim Caferi’nin getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtiyor.
Tümünü OkuYDH-Irak’taki Hizbullah örgütü, Lübnan Hizbullah’ı ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını belirterek meselenin sadece bir isim benzerliğinden ibaret olduğunu açıkladı.
Tümünü OkuYDH-Irak polisi, Necef kentinde 12. İmam Mehdi’nin adını istismar ettiği ve yasadışı faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen bir örgütün üyelerini tutukladığını açıkladı.
Tümünü OkuYDH-İşlerinin yoğunluğu sebebiyle kısa zamanda Türkiye’ye gelemeyeceği açıklanan Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İran’a gidiyor.
Tümünü OkuYDH-Associeted Press haber ajansına açıklamada bulunan askeri bazı uzmanlar Amerika’nın Irak’taki Sünni grupları el-Kaide’ye karşı silahlandırmasının uzun vadede tehlikeli sonuçlar doğuracağını söylerken bazı komutanlar ise bunun olumlu sonuçlar verdiğini ifade ediyor.
Tümünü OkuYDH-Irak Uzlaşma Cephesi’nin oluşturan gruplardan Irak Ulusal Diyalog Meclisi Lideri Halef Ulyan, siyasi sürece geri dönmek için şartlar ileri sürdü.
Tümünü OkuAli Debbağ: Petrol yasasında önemli bir değişiklik yapılmadı
15154YDH-Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, bakanlar kurulunun olağanüstü toplantısıyla kabul edilen petrol yasası konusunda önemli değişikliklerin yapılmadığını açıkladı.
Tümünü OkuYDH-Irak bakanlar kurulu bugün yaptığı olağanüstü toplantıyla petrol ve gaz ile ilgili yasayı onayladı.
Tümünü OkuYDH-Irak ordusu, ülkenin güneyindeki Basra kentinde Mescidu’l- Osman adlı bir camide çok sayıda silah ve el yapımı bomba buldu.
Tümünü OkuABD Irak’ta bir Hizbullah üyesini tutukladığını açıkladı
15330YDH-Irak’taki ABD birlikleri, Irak’ın güneyinde Lübnan Hizbullah’ına mensup bir askeri uzmanı tutukladığını açıkladı.
Tümünü Oku