Suriye ordusu 52. Tugay’a 2 kilometre mesafede
Suriye ordusunun Dera kırsalında başlattığı operasyonlarda önemli ilerlemeler kaydettiği bildirildi.
YDH- Fars haber ajansı, Suriye ordusunun Dera kırsalında başlattığı operasyonlar sonucu 9 Haziran’da Nusra Cephesi'ne bağlı silahlı gruplar tarafından ele geçirilen 52. Tugay’a 2 kilometre mesafedeki el-Herak bölgesine ulaştığını bildirdi.
Suriye ordusunun Dera kırsalındaki en büyük askeri üssü olan 52. Tugay’ı kaybetmesinin ardından silahlı gruplar Suveyda yakınlarındaki Sa’la havaalanını tehdit etmeye başlamıştı.
Suriye ordusunun gönüllü halk güçlerinin desteği ile Sa’la havaalanı çevresinde başlattığı operasyonlar sonucu havaalanı çevresindeki Sakkaka, Tel Sakkaka, Dare el-Kebire gibi idari açıdan Dera’ya bağlı bölgeleri tamamen kontrol altına aldıktan sonra 52. Tugayı’a yöneldiği bildiriliyor.
Dera kırsalındaki en büyük askeri birlik olan 52. Tugay’ın Suriye ordusunun en büyük 2. askeri üssü olduğu ifade ediliyor.
İlgili Haberler
İsrail'in Güney Suriye'deki hareket serbestisi gittikçe artıyor
22 Eylül 2026 11:19
İsrail ordusu Deraa’da ilerledi, köyleri bombaladı
21 Eylül 2026 11:44
Suriye’de iki günde ikinci askeri üs patlaması
21 Eylül 2026 11:34
HTŞ bakanı: Suriye'nin petrol ithalatı için aylık 831 milyon dolara ih…
20 Eylül 2026 20:11
