Suudilerin tutukladığı Filistinlileri yabancılar sorguluyor
Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Suudi Arabistan’da tutuklanan Filistinlilerin yabancılar tarafından sorguya çekildiğini açıkladı.
YDH- Hamas Siyasi Büro Üyesi Sami Ebu Zuhri Şehab haber ajansına verdiği demecinde bazı tutukluların yabancılar tarafından sorgulanmasının Suudi Arabistan’a yakışmadığını söyledi.
Suudi Arabistan’da 60 Filistinli tutuklunun bulunduğunu belirterek bunların arasında Hamas üyelerinin ya da destekçilerinin de bulunduğunu söyleyen Sami Ebu Zuhri, “Bazıları, 30 yıl hapis cezasına mahkum edilen bu Filistinliler, bu ülkenin inşasında pay sahibiydi” dedi.
Hamas’ın tüm Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmak istediğini belirten Sami Ebu Zuhri, bu kriz çözülmeden rahat etmeyeceklerini söyledi.
Hamas daha önce milletvekillerinden Muhammed Salih el-Hudri’nin Suudi Arabistan’da tutuklu olduğunu açıklamıştı; ancak medyada Hamas’ın üst düzey liderlerinden Ebu Ubeyde Alaga’nın da Suudi Arabistan tarafından tutuklandığı bildirildi.
Suudi Arabistan’daki siyasi tutuklularla ilgili paylaşımlarda bulunan “Mutakali er-Rey” adlı hesap, Suudi polisinin Hamas liderlerinden Muhammed el-Hudri’ye işkence yaptığını bildirmişti.
İlgili Haberler
İsrail ordusundan Batı Şeria’ya helikopter ve zırhlı araçlarla baskın
16 Eylül 2026 11:36
Gazze’de bombalardan kurtulanlar çöken binaların altında kalıyor
16 Eylül 2026 11:16
İsrail’den Kassam’ın komuta kademesine bir suikast daha
16 Eylül 2026 11:07
Washington’dan Netanyahu’ya seçim sonuna kadar katliam izni
16 Eylül 2026 10:06
