Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri, direniş hakkı konusunda Hizbullah’la herhangi
YDH- Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri, direniş hakkı konusunda Hizbullah’la herhangi bir görüş ayrılığı içinde olmadıklarını söylediğine ilişkin haberleri yalanladı.
YDH- Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri, direniş hakkı konusunda Hizbullah’la herhangi bir görüş ayrılığı içinde olmadıklarını söylediğine ilişkin haberleri yalanladı.
Lübnan’da yayımlanan es-Sefir gazetesinin, Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri’nin, İsrail tehditlerine karşı ülkeyi savunmak için her tür silaha sahip olmanın Direniş’in hakkı olduğunu söylediğine ilişkin haberi, Hariri’nin bürosundan yapılan bir açıklamayla yalanlandı.
Es-Sefir gazetesi, bazı Lübnanlı siyasilerle görüşen Başbakan Hariri’nin, “Direniş’in, İsrail’in muhtemel bir saldırısına karşı Lübnan’ın toprak bütünlüğünü ve ulusal egemenliğini korumak için her türlü silaha sahip olmaya hakkı vardır” dediğini duyurmuştu.
Es-Sefir gazetesi ayrıca Direniş konusunda Hizbullah’la hiçbir görüş ayrılığına sahip olmadıklarını belirten Başbakan Hariri’nin, kendisinin Scud füzeleriyle ilgili olarak söylediklerinin Amerika’da rahatsızlık yarattığının hatırlatılması üzerine de “benim için önemli olan ülkemin çıkarlarıdır” diye konuştuğunu yazmıştı.
Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri, İsrail’in Suriye’nin Hizbullah’a Scud füzeleri verdiği yönündeki iddiaları üzerine bu iddiaların Amerika’nın işgal öncesinde Irak’ta kitle imha silahlarının bulunduğuna dair iddialarına benzetmişti.
El Menar televizyonunun haberine göre Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri’nin bürosundan yapılan yazılı açıklamada es-Sefir gazetesinde Başbakan Hariri’ye atfedilen açıklamaların doğru olmadığı belirtildi.
Lübnan Başbakanı Sa’d Hariri’nin yakında Amerika’ya gideceği ve ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve bazı Amerikalı senatörlerle görüşeceği bildirildi.
İlgili Haberler
Hizbullah bloğundan mecliste sert çıkış: 'Siz ülkemizdeki İsrail güçle…
16 Eylül 2026 14:55
Hizbullah: Direnişi zayıflatma hesabı bir yanılsama
15 Eylül 2026 15:20
İsrail, Lübnan'ın güneyinde 'güvenlik kuşağını' genişletiyor
15 Eylül 2026 10:20
ABD'li eski yetkili: Lübnan-İsrail anlaşması ekim sonrasına kaldı
14 Eylül 2026 12:20
