İsrail medyası: İran'ın saldırısının eşi benzeri görülmedi

img
İsrail medyası: İran'ın saldırısının eşi benzeri görülmedi YDH

İsrail medyası, dünyada hiçbir ülkenin İran'ın yaptığı gibi balistik füzeler kullanarak bu kadar büyük bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.




YDH- İran'ın tepkisinin sonuçları İsrail içinde yankılanmaya devam ederken, İsrail medyası operasyonun İsrail rejimi için tehlikesi ve önemiyle ilgili olarak İsrail hükümetinin gizlemeye çalıştığı şeyleri ortaya çıkarmaya devam ediyor.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, İsrail Kanal 13, dünyada hiçbir ülkenin İran'ın yaptığı gibi balistik füzeler kullanarak bu kadar büyük bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

Kanalın siyasi yorumcusu Ari Shavit'e göre bu endişe, “İran'ın bir süper gücünkine benzer yetenekler kazanmasından” kaynaklanıyor.

Shavit, “stratejik sabır” politikasının değiştiğini öne sürdü.

Sonuç olarak, İsrail’in son derece hesaplı adımlar atması gerektiğini vurgulayan Shavit, olayın büyüklüğü nedeniyle İsrail’in "Batı Arap-İsrail ittifakını" sağlamlaştırmak zorunda olduğunu ve bunun da ilgili tüm güçlerin birleşmesini gerektirdiğini sözlerine ekledi.

İsrail medyası "stüdyoların kibir ve kendini beğenmişlikten patladığını" vurgulayarak İsrail'i "kendine güvenle dolup taşan, her biri bir öncekinden daha kötü birkaç adım atan pervasız bir satranç oyuncusuna" benzetti.

İsrail medyası ve kamuoyu, İsrail saldırısının ardından İsrail hükümetinin durumla ve bunun yansımalarıyla etkili bir şekilde yüzleşme kapasitesine olan güvenini kaybettiğini vurguladı.

İsrail gazetesi Israel Hayom'da yer alan bir haberde, "İran'dan gelen gece saldırısının hem İsrail hem de ABD için stratejik caydırıcılığın erozyona uğradığını keskin bir şekilde hatırlattığı" belirtilmişti.

Ayrıca, saldırının "Orta Doğu'daki jeopolitik manzarayı değiştirmek için bir fırsat yarattığı" da dile getirilmişti.

Gazete şöyle devam etmişti: "İran İsrail ile karşı karşıya geldi ve ABD başkanının harekete geçmemesi yönündeki açık uyarısına rağmen harekete geçti."

Ayrıca İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth da konsolosluğun hedef alınmasına İran'ın verdiği yanıt gecesinin İsrail için "stratejik bir alay" ve "stratejik bir başarısızlık" olduğunu söylemişti.



Makaleler

Güncel