Kendi topraklarında İsrail askerlerini eğittiği ortaya çıkan İngiltere, sansüre başvurdu

img
Kendi topraklarında İsrail askerlerini eğittiği ortaya çıkan İngiltere, sansüre başvurdu YDH

Altı İsrailli askeri personelin İngiltere'de eğitim gördüğü ortaya çıkarken Savunma Bakanı Grant Shapps, askerlerin hangi eğitimi aldıkları ve nerede oldukları konusunda detay vermeyi reddetti.




YDH - İngiltere Savunma Bakanlığı, ülke topraklarında eğitim gören İsrailli askeri personel hakkında parlamentoya bilgi vermeyi reddetti.

Declassified UK'den Mark Curtis'in haberine göre şubat ayında hükümet, 'şu anda İngiltere'de altı İsrail ordusu subayının görev yaptığını' kabul etti.

Ayrıca hükümet, Siyonist rejimin Londra'daki büyükelçiliğinin aracı olduğunu ve askerlerin İngiltere Savunma Bakanlığı öncülüğündeki eğitim kurslarına katıldığını da ekledi.

Ancak bu hafta, Savunma Bakanı Grant Shapps'ın yardımcısı Leo Docherty, milletvekili Kenny MacAskill tarafından söz konusu askerlerin rütbeleri ve nerede görevlendirildikleri sorusuna yanıt vermeyi reddetti.

Parlamentoya yazılı bir cevap veren Docherty, "Bu bilgiler kişisel bilgileri korumak ve Birleşik Krallık ile başka bir devlet arasındaki ilişkilere halel getirmemek amacıyla saklanmaktadır," dedi.

Savunma Bakanlığı, ayrıca şu anda İsrail'de kaç İngiliz askeri personelinin görev yaptığını söylemeyi de reddetti. 

Docherty, yine kaçamak bir yanıt vererek şunları yazdı: "Birleşik Krallık'ın Orta Doğu'da, savunma angajmanını yürütmek ve bölgesel istikrarı korumak için ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışan çok sayıda Silahlı Kuvvetler personeli bulunmaktadır. Operasyonel güvenlik nedeniyle detaya giremem."

İngiltere hükümeti, Gazze'de soykırım harekatını sürdüren İsrail'e verdiği destek konusunda kamuoyuna bilgi verme konusunda bariz bir karartma uyguluyor.

Declassified UK, İngiltere'nin yakın zamanda ülkeye gelen İsrail askeri uçakları hakkında da bilgi vermeyi reddettiğini ortaya koydu.

Kamuoyuna ve parlamentoya bilgi verilmemesinin nedeninin, muhtemelen İngiliz bakanların savaş suçlarına iştirakten yargılanmalarını engellemek olduğu düşünülüyor.

İngiltere'nin Siyonist rejime sunduğu askeri destek hakkında seçilmiş milletvekillerine sadece sınırlı bilgi veriliyor.

MacAskill'in Savunma Bakanlığı'na yönelttiği son soru grubunda Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetlerinin İsrail hava kuvvetleriyle en son 2021 yılında tatbikat yaptığını belirtti.

Docherty, parlamentoda yaptığı açıklamada, 'Mavi Bayrak' olarak bilinen bu tatbikatın 'hava mürettebatının becerilerini sınırlarına kadar test etmek üzere tasarlanmış çok uluslu bir uçuş tatbikatı olduğunu' ifade etti.

İsrail'de, Eylat yakınlarındaki Ovda hava üssünde düzenlenen eğitim, İsrail hava kuvvetlerinin ev sahipliğinde iki yılda bir düzenlenen bir dizi tatbikatın en büyüğüydü.

Tatbikatta İngiliz Typhoon savaş uçakları, Gazze'yi bombalamak için kullanılan İsrail F-35 ve F-16 jetleriyle pratik yaptı.

Savunma Bakanlığı ayrıca kendisini İsrail'i savunmakla yükümlü kılan bir anlaşma olmadığını da teyit etti.

Bununla birlikte hükümet, Aralık 2020'de İsrail ile imzaladığı, nadiren kamuoyuna açıkladığı ve İngiliz basının görmezden gelmeye devam ettiği gizli askeri anlaşmanın ayrıntılarını açıklamayı reddetmeyi de sürdürdü.

Docherty, "Anlaşma daha yüksek bir sınıflandırmada tutulduğu için açıklanması mümkün değil," ifadelerini kullandı.