İsrail Hayom: Hizbullah karşısında İsrail ordusunun kafası karışık

img
İsrail Hayom: Hizbullah karşısında İsrail ordusunun kafası karışık YDH

İsrail medyası, İsrail ordusunun Hizbullah’a ait insansız hava araçlarıyla mücadele konusunda kafa karışıklığı yaşadığını bildirdi.




YDH- İsrail medyası, İsrail ordusunun Hizbullah’a ait insansız hava araçlarıyla mücadelede kafa karışıklığı yaşadığını ve dün Arab el-Aramşe’yi hedef alan insansız hava aracının durdurulamamasının nedenlerine ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi.

İsrail Hayom Gazetesi, İsrail ordusunun Hizbullah’ın insansız hava araçlarıyla başa çıkma konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ve onlarla başa çıkmanın bir yolunu bulmaya çalıştığını belirtti.

Hizbullah dün güdümlü füzeler ve insansız hava araçlarıyla Arab el-Aramşe’deki İsrail’in askeri keşif merkezine karmaşık bir saldırı düzenleyerek hedeflerini tam isabetle vurmuştu.

İsrail Hayom Gazetesi, insansız hava aracının durdurulamamasının ve hedefinde isabet etmesinin nedenlerini sorarak İsrail ordusunun bunu soruşturduğunu bildirdi.

Gazete son üç günün, İsrail ordusunun Hizbullah’ın patlayıcı insansız hava araçlarıyla başa çıkmakta çok zorlandığını gösterdiğini ifade etti.

İsrail ordusunun karşılaştığı zorluğun, düşük radar kesitine sahip küçük insansız hava araçlarını tespit etmenin yanı sıra onları durdurmakta yattığını açıkladı.

Hizbullah’ın hızla dersler çıkardığını ve İsrail ordusuna karşı kullandığı savaş yöntemlerini geliştirdiğini belirten gazete, operasyonlarının, Hizbullah’ın İsrail ordusunun sistemlerini incelediğini ve onlarla başa çıktığını gösterdiğini yazdı.

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Hizbullah’ın ciddi yaralanmalara neden olan insansız hava araçlarının hedefe ulaşmasını, radarların veya görsel tespit araçlarının kapsamadığı alanlardan geçmesine bağladı.

Gazete bunun, Hizbullah’ın önceki saldırıların haritasını çıkarmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Gazete “Böyle bir insansız hava aracını programlamak teknik beceriler ve yetenekli operatörler gerektirir ve Hizbullah bunu yapmayı öğrendi” ifadelerini kullandı.

Söz konusu gazete, Hizbullah’ın çabuk öğrenme kabiliyetine sahip olduğunu ve kullandığı silahın performansını optimize etmeyi bildiğini ifade etti.

Öte yandan İsrail Kanal 12 muhabiri, dün Arap el-Aramşe'de meydana gelen patlamada çoğu asker en az 19 kişinin yaralandığını ve bunlardan bazılarının durumunun ağır olduğunu bildirmişti.



Makaleler

Güncel