Irak'ta bulunan füze kalıntıları İsrail'e mi aitti

img
Irak'ta bulunan füze kalıntıları İsrail'e mi aitti YDH

İsfahan’da 3 dona ateş açılmasından sonra Irak’ta da iki füzeye ait kalıntılar bulunması, İsrail rejiminin İran’a yapmaya çalıştığı saldırının başarısız olduğu şeklinde yorumlandı.




YDH- Irak Halk Seferberlik Güçlerine ait istihbarat servisi, bugün Bağdat civarında düşürülmüş iki füzenin kalıntılarını buldu.

İsfahan’daki hava savunma sistemlerinin 3 şüpheli dron için aktif hale gelmesi ile Irak’ta bulunan füze parçalarının birbiriyle bağlantılı olduğuna dair henüz teyit edilmiş bilgiler yok. 

Ancak İran’daki bazı sosyal medya hesapları, İsfahan’da hava savunmasının aktif hale gelmesine neden olan dronların ve Irak’ta bulunan füze kalıntılarının, İsrail rejiminin İran’a yönelik iki aşamalı saldırısının başarısız olduğunu gösterdiğini öne sürüyor.

Telegram kanallarında yer alan bir analize göre eldeki veriler İsrail rejiminin İran’a karşı iki aşamalı bir saldırı planladığını gösteriyor. 

Birinci aşamada İsfahan’daki S-300 füze bataryasının küçük İHA’larla işlevsiz bırakılması hedeflendi. İkinci aşamada ise Irak üzerinden İsfahan’a yönelik bir hava ve füze saldırısı planlandı.

Analize göre İsfahan’daki hava savunma sisteminin küçük İHA’ları imha etmesinden dolayı Irak üzerinden planlanan füze saldırısı da başarısız oldu.

Irak’ta parçaları bulunan füzenin Amerikan yapımı havadan karaya Sparrow füzelerinden olduğu bildirildi.

Irak’ta parçaları bulunan füzelerin başarısızlık sebebiyle mi düştüğüne yoksa ırak veya İran hava savunması tarafından mı düşürüldüğüne dair herhangi bir ayrıntı yer almıyor.

 

 



Makaleler

Güncel