Irak Direnişi’nin Tel Aviv'i vurması ne anlama geliyor?

img
Irak Direnişi’nin Tel Aviv'i vurması ne anlama geliyor? YDH

Irak el-Nuceba Direniş Hareketi üyesi Muhammed el-Musevi, el-Meyadin'e verdiği demeçte Tel Aviv'e yönelik füze saldırısının Gazze halkına sahada yalnız olmadıkları mesajını verdiğini söyledi.




YDH- Irak Direniş Hareketi el-Nuceba üyesi Muhammed el-Musevi bugün yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e yapılan füze saldırısının Irak Direnişi’nin Direniş Ekseni’nin önemli bir parçası olduğunu bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

El-Meyadin'e konuşan el-Musavi, saldırıların “Gazze halkına sahada yalnız olmadıkları mesajını verdiğini” belirterek, “aynı zamanda ABD'ye de Direniş'in Gazze'de yaşananlar karşısında boş durmayacağı mesajını verdiğini” kaydetti.

El-Musavi ayrıca, Irak'taki İslami Direniş’in “büyük bir hedef bankasına” sahip olduğunu açıkladı ve “herkesin, beklediğinden temelden farklı bir şekilde hedef alınacağını” vurguladı.

Tüm İsrail hedefleri Direniş'in hedefinde

Bağdat'taki el-Nebe' Stratejik Araştırmalar Grubu Başkanı Haşim el-Kindi de İslami Direniş'in Filistin'in zaferine ve savaş alanlarının birliğine bağlı olduğunu vurguladı.

“İsrail mevzilerinin hedef alınması ve bunların gösterilmesi önemli bir mesajdır. Tüm İsrail hedefleri İslami Direniş'in hedefindedir” diyen el-Kindi, Irak'taki Direniş'in son hedefleriyle Gazze'yi desteklemek için daha geniş ve daha hassas bir operasyonun başlangıcına geçtiğini teyit ettiğini belirtti.

Ayrıca, bu yeni aşamanın İsrail'in “gelişmiş merkezleri” olarak kabul edilen yerlerin hedef alınmasını gerektirdiğine dikkat çekti.

El-Kindi, Direniş'in Irak'taki son operasyonlarının kapasitesinin çok küçük bir kısmı olduğunu belirterek “hedeflerin dikkatle seçildiğini” ve Direniş'in, “işgalci varlığın, Amerikan ve İsrail çıkarlarının tüm hedeflerinin ulaşabileceği mesafede olduğunu gösterdiğini” ifade etti.

Bu açıklama, Irak İslami Direnişi'nin ikisi “işgal altındaki Filistin'de” İsrail hedeflerine, biri de Ölü Deniz'de bir İsrail hedefine yönelik olmak üzere üç operasyon gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından geldi.



Makaleler

Güncel