Hizbullah'tan İsrail'e uyarı

img
Hizbullah'tan İsrail'e uyarı YDH

Hizbullah'ın üst düzey bir yetkilisi, Direniş hareketinin büyük savunma kapasitesinin altını çizerek İsrail rejimini, işgalci varlığa zarar verme gücünü hafife almaması konusunda uyardı.




YDH- Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Lübnan'ın Arapça yayın yapan el-Menar televizyon kanalına verdiği söyleşide, bölgedeki son gelişmeleri ve Direniş Ekseni'nin savaşa hazırlık durumunu değerlendirdi.

Kasım, “Hizbullah savaş istemiyor, ancak İsrailli düşman çatışmayı genişletmeye ve savaş açmaya karar verirse biz buna hazırız” dedi.

“Veriler düşmanın savaşa giremeyeceğini ve savaş istemediğini gösteriyor ve biz de geniş bir savaş istemiyoruz” diyen Naim Kasım şunu söyledi: “Güneyde yaptığımız şey Gazze'yi desteklemek, Lübnan'ı korumak ve İsrail'i caydırmak amacıyla önleyici savunma olarak adlandırılabilir.”

İsrail'i Hizbullah'ın yeteneklerini hafife almaması konusunda uyaran yetkili, Hizbullah'ın ülkenin güneyinde rejimle karşı karşıya gelmesinin Hizbullah'ın gücünün sadece bir parçası olduğunu şu cümlelerle vurguladı:

“Hizbullah'ın İsrail'e zarar verme kabiliyetini hafife almayın. Direniş’in güneydeki cephede kullandığı silahlar gücünün bir parçasıdır ve gizli olanlar daha büyüktür. Düşman bize daha fazla zarar verirse daha fazla acı çekmesi gerektiğini anlamalıdır.”

Şeyh Naim Kasım Lübnan'ın Gazze'ye verdiği desteğin Gazze'nin çıkarına olmasının yanı sıra Lübnan'ın da çıkarına olduğunun altını çizerek, Beyrut'un Gazze'ye verdiği desteğin “iki amacı olduğunu; birincisinin Filistin'i desteklemek, ikincisinin ise düşmanı caydırmak” olduğunu söyledi.

Kasım, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik aylardır süren saldırısına işaret ederek, Filistin Direnişi’nin, yasadışı varlığın kuşatma altındaki bölgede hedeflerine ulaşmasını engellediği için “muzaffer” olduğunu belirtti.

“Yedi ay sonra, daha uzun sürse bile, Direniş zafer kazanmıştır ve mücadele eden güçlü Filistin halkını yenmek imkânsızdır” diyen Naim Kasım şöyle devam etti: “Filistin direnişi kazandı; çünkü İsrail düşmanının Direniş’i yok etme ve esirleri serbest bırakma hedeflerine ulaşmasını engelledi.”

Direniş Ekseni'nin Filistin davasına tam destek verdiğini vurgulayan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, “ABD'nin İsrail üzerindeki baskısı hâlâ yumuşak ve Amerikalılar ikiyüzlü ve savaşı sona erdirme konusunda ciddi değiller” dedi.

Kasım ayrıca, İran'ın geçen ay işgal altındaki topraklara karşı gerçekleştirdiği ve rejimin daha önce İslam Cumhuriyeti'nin Suriye'deki diplomatik tesislerine yönelik saldırısına misilleme olarak yapılan Gerçek Vaat Operasyonu'nu da övdü.

“İran'ın Siyonist varlığı vurması, İran'ın saldırıya uğradığında sessiz kalamayacağının pratik bir ilanıdır” diye ekledi.



Makaleler

Güncel