Amerika'daki İsrail yanlıları ırkçıların desteğini kazanmaya çalışıyor

img
Amerika'daki İsrail yanlıları ırkçıların desteğini kazanmaya çalışıyor YDH

İsrail yanlısı karşı protestocular, Siyonistlerin Siyahlara karşı ırkçı hakaretler kullandığı örnekler de dahil olmak üzere ırkçı bir nefret kampanyası başlattılar. Siyonist medyanın nihai amacı, ırkçılardan daha fazla destek alabilmek için nefret kampanyasını Siyahları da kapsayacak şekilde genişletmek gibi görünüyor.




YDH-  Beyrut merkezli el-Meyadin'de yayımlanan ''Why Are Pro-Israeli Protesters Yelling Anti-Black Slurs At Pro-Palestinian Students In The US?'' başlıklı makalenin yazarı Robert Inlakesh, Amerikan şirket medyası ve hükümetinin Filistin'i destekleyen öğrenci protestolarını itibarsızlaştırma ve bu protestolarla mücadele etme çabalarının altını çizdi. Yazıda İsrail yanlısı karşı protestocuların siyahları hedef almak da dahil olmak üzere ırkçı nefret taktiklerine başvurduğuna dikkat çekildi. Inlakesh, ana akım sağ siyasetin, Filistin yanlısı savaş karşıtı protestocuları “Uyanmış Solcu - Woke'' söylemiyle yalnızlaştırırken İsrail yanlısı duruşu meşrulaştırmaya çalıştığını ve bu süreçte Siyah ve Müslüman karşıtı nefreti körüklediğini yansıtıyor.

                                                                                                             ***

Amerikan şirket medyası ve hükümeti, Filistin yanlısı gösterileri gülünç bir şekilde terörizm ve antisemitizme destek olarak göstermeye çalışarak ABD genelinde öğrenci protestolarına karşı seferber olurken, İsrail yanlısı karşı protestocular ırkçı bir nefret kampanyası başlattı. Siyonistlerin defalarca N-Word diye bağırdıklarına dair haberler ve videolar yayınlandı, ama neden nefretlerini Siyahlara yöneltiyorlar?

Amerika Birleşik Devletleri ve ötesindeki üniversite kampüslerinde öğrenci kampları kurulurken, akademik kurumları İsrail bağlantılı şirketlerden ayrılmaya çağıran protestolar düzenlenirken, müesses nizam bu çabaları itibarsızlaştırmak ve bunlarla mücadele etmek için her türlü taktiği kullanıyor.

Birdenbire, genellikle diğerlerinin gökyüzünün rengini mavi olarak tanımlamasına itiraz eden CNN ve FOX News gibi ABD'li kurumsal yayın kuruluşları, Filistin yanlısı öğrencileri birlikte kınamaya başladılar. Birkaç istisna dışında, sadece savaşı finanse etme konusunda anlaşabilen Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti temsilcileri arasında, savaş karşıtı hareketi şiddet yanlısı ve Yahudi karşıtı olarak karalamak için iki partili bir çaba başlatıldı.

ABD Başkanı Joe Biden ve soykırımdaki müttefiki İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu öğrencileri kınadı. Siyonist rejimin lideri, Amerikan makamlarına kendi Anayasalarını ihlal etmeleri çağrısında bulundu.

Aslında Netanyahu'nun konuyla ilgili konuşması ABD medyası ve hükümetinin yorumlarının çerçevesini oluşturdu. Barışçıl öğrenci protestocuların anti-Semitistler tarafından yönlendirildiği, terörizmi destekledikleri, Yahudi öğrencilerin kendilerini güvende hissetmedikleri ve tüm gösterici hareketinin 1930'ların Almanya'sında var olan Yahudi karşıtı nefretle karşılaştırılabilir olduğu iddia ediliyor. 

Kısa bir süre önce MSNBC'nin amiral gemisi programlarından biri olan 'Morning Joe'da bir sunucu, protestocuları olgun olmaya ve “haberleri izlemeye” çağırdığı akli dengesi yerinde olmayan bir söylemde bulundu.

Bu arada CNN'de Dana Bash, protestolar ile 1930'ların Almanya'sında yaşananlar arasında bir karşılaştırma yapmaya çalıştı. ABD medyası, Yahudi profesörlerin üniversitelerinden atılmak gibi “uygunsuz” olarak nitelendirilen olaylar yaşadığına dair bir dizi mağdur hikayesini, detayları tam olarak araştırmadan, eleştirel olmayan bir şekilde yaydı.

Ayrıca, yeterli inceleme yapılmaksızın, Yahudi bir kadının “gözünden bıçaklandığı” iddiası da dahil olmak üzere bir dizi iddia ortaya atılmıştır. Ardından, Columbia Üniversitesi'ndeki kamptan yaklaşık 2 hafta sonra, öğrencilerin işgal ettikleri ve “Hind Hall” olarak yeniden adlandırdıkları bir binanın camlarını kırmasıyla tanımlanabilir ilk “şiddet” vakası meydana geldi. Bunun üzerine New York Polisi (NYPD), daha fazla camı kırmaya ve öğrencileri şiddet kullanarak dışarı atmaya devam eden silahlı polis birimlerini görevlendirdi.

Boston Globe, Northeastern Üniversitesi'ndeki bir protesto sırasında “Yahudileri öldürün” şeklinde bağırıldığını, bu ifadenin videoya kaydedildiğini ve açıkça İsrail yanlısı karşı protestoculardan geldiğini bildirdi.

Boston Globe daha sonra bir açıklama yayınlamasına rağmen, Üniversite tarafından Filistin yanlısı protestocuları şiddet kullanarak dağıtmak için polis çağırma gerekçesi olarak kullanılan ifadeyi gerçekte kimin söylediğini atlayan bir dil kullandı.

Bu durum, olayın videosunda Filistin yanlısı kalabalığın, İsrail yanlısı göstericilerin böylesine nefret dolu bir cümleyi sarf etmelerine itiraz ettikleri ve yuhaladıkları açıkça görülmesine rağmen meydana gelmiştir.

Bu arada, çoğu öğrenci olmayan İsrail yanlısı protestocular, savaş karşıtı öğrencilere yönelik şiddetli saldırıları nedeniyle kınanmıyor. Müslüman karşıtı bağnazlık haykırılırken, Siyonistler insanların üzerine tükürdü, biber gazı, havai fişek ve çekiçlerle saldırdı ve zaten militarize polis güçlerinin şiddetiyle karşı karşıya olan öğrencileri korkutmak için protestolara silah getirirken videoya yakalandı. 

Siyah karşıtı ırkçılık ve ABD kültür savaşı

Ancak medya ve siyaset kurumu tarafından göz ardı edilen bir başka gelişme de Siyonist karşı protestocuların Siyah karşıtı ırkçılığıdır. Bir olayda, genç bir siyah kadın çılgın bir Siyonist adam tarafından şiddetle yere itilirken, videoya çekilen bir başka olayda ise genç bir adam defalarca N-Word diye bağırırken yakalanmıştır.

Bir başka olayda bir adam bir öğrenciye N-word diye seslenip tükürürken, Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nde (UCLA) Salı gecesi bir Siyonist karşı protestocunun N-Word diye bağırdığı bir başka vaka rapor edildi. 

Siyonistlerin Filistin yanlısı göstericilere neden siyah karşıtı hakaretler yağdırdığını anlamak için burada başka tür bir taktik uygulandığını anlamamız gerekiyor. İlk olarak, Siyahlara ırkçı söylemlerde bulunanların bağnaz oldukları açıktır.

Ancak bu kişilerin eylemleri, Siyonist hareketle birlikte Batı'da gördüğümüz belirli bir eğilime uymaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde ve tüm Batı'da gençlerin Siyonist varlığa karşı giderek artan bir oranda cephe aldığı açıktır ve bu durum ADL başkanı Jonathan Greenblat gibi isimlerin de dikkatini çekmiş ve Greenblat “nesiller arası bir sorunumuz var” demiştir.

İsraillilerin solcuları kendi davalarına kazandırma şansı olmasa da, Siyonistler bir süredir destekçi bulmak için sağa kayıyorlar. Örneğin Birleşik Krallık'ta İsrail yanlısı karşı gösterilere katılan tiplere aşinaysanız, bir süredir 'İngiliz Savunma Ligi' (EDL) üyelerinin her zaman büyük karşı gösterilerine katıldığını ve ırkçı sloganlar attığını bilirsiniz.

İsrailliler ise uzun zamandır Tommy Robinson gibi tanınmış yobazları ve diğerlerini kendi davalarına dahil etmişlerdir. Bu sadece 11 Eylül sonrası ve IŞİD isyanı dönemlerinde çok aktif olan sağın Müslüman karşıtı kesimi üzerinde bir etki yaratmayı başarıyor.

Yine de 7 Ekim'de Hamas'ın önderliğindeki saldırı gerçekleştiğinde, İsrailliler uydurma vahşet propagandasını kullanarak El Aksa Baskını operasyonunun “İsrail'in 11 Eylül'ü” olduğunu iddia etmek için olayı çevreleyen anlatıyı hızla uydurdular.

“Antisemitizm” ifadesi, Avrupalı Yahudileri İbranice, Arapça ve Aramice konuşan Semitler olarak bilinen dilsel grubun bir parçası olarak kategorize etmeye çalışan Avrupalı Filologların bir yaratımıdır.

Bu amaçla 7 Ekim'den 10/7 olarak bahsetmeye başladılar ve o gün yaşananlarla ilgili sahte oryantalist hikayeleri de anlatıya eklediler. Onların 7 Ekim tasviri, beyaz eti fetişleştiren ve bebeklerin kafasını kesmek, annelerin karnından ceninleri sökmek, Yahudi kadınlara önceden planlanmış toplu tecavüzler gerçekleştirmek, mahrem yerlerini kesmek ve bebekleri diri diri yakmak gibi ilkel bir kampanyaya salınan basmakalıp Arap erkeğini tasvir etmek için dikkatlice tasarlanmıştır.

Tüm bunların yanlış olduğu ve inandırıcı kanıtlardan yoksun olduğu kanıtlanmasına rağmen, Cumhuriyetçi Kongre Başkanı Mike Johnson gibilerin bu bariz yalanları tekrarladığını ve hatta Filistinlilerin bebeklere tecavüz ettiğine dair yeni iddialar ortaya attığını duyuyoruz. Bu ırkçı bir tasvirdir ve özellikle Müslüman karşıtı yobazların Müslüman bir erkeğin ne olduğuna dair basmakalıp anlayışına uymaktadır.

Tüm bunlar söylendikten sonra, bunun siyahlarla ne ilgisi var? İşte bu noktada ABD'deki kültür savaşı devreye giriyor. Müslüman karşıtı bağnazlık, tanımı gereği geniş bir dini grubu hedef alsa da, tıpkı Avrupa anti-Semitizminde olduğu gibi, alt tonları her zaman sözde entelektüel bir ırksal unsur içermiştir.

“Antisemitizm” ifadesi, Avrupalı Yahudileri İbranice, Arapça ve Aramice konuşan Semitler olarak bilinen dilsel grubun bir parçası olarak kategorize etmeye çalışan Avrupalı Filologların bir yaratımıdır.

Avrupa'daki Yahudilerin bu şekilde kategorize edilmesi, Yahudilerin genetik olarak kıta genelindeki yurttaşlarından farklı olduğunu ve dolayısıyla antisemitlerin bu temelde onlara zulmetmeyi haklı göstereceğini savunan sahte bilimin önünü açmıştır. 

Müslümanlar için, Batı Asya, Afrika ve ötesinde var olan her türlü farklı suç eğilimi - ki bunlar dünyanın dört bir yanındaki Müslüman nüfus arasında yaygın değildir ve kesinlikle İslami Doktrinde yer almamaktadır - arketipik “Müslüman ”a karşı bir argüman oluşturmak için kullanılmaktadır.

İslamofobikler ırkçı olarak yaftalandıklarında kendilerini savunmak için “İslam bir dindir” argümanına sığınırken, “namus cinayetleri” ve Kadın Sünneti (FGM) örnekleri açıkça etnik ve ideolojik üstünlükten kaynaklanan argümanlardır; Müslüman dünyasında yaygın uygulamalar değildir ve İslam'dan esinlenen hukuk sistemlerini benimseyen uluslarda hoş görülmemektedir.   

Siyahlara yönelik nefret söz konusu olduğunda, köleleştirme, cinayet, işkence ve temel haklardan mahrum bırakmayı meşrulaştırmak için benzer türden sözde bilimsel açıklamalar kullanılmıştır.

Üst Orta Sınıf, bağnazlıklarını “entelektüelleştirerek” daha makul görünmesini sağlamış olsa da, bu her zaman bir grubu yalnızca görünüşleri ya da yönelimleri nedeniyle hedef almak amacıyla uydurulmuş mantıksal olarak tutarsız bir saçmalıklar demetiydi.

Ünlü devrimci yazar ve psikiyatrist Frantz Fanon, 'Yeryüzünün Lanetlileri' adlı kitabında, 1950'lerde Avrupa'nın Kuzey Afrika'yı sömürgeleştirmesini haklı çıkarmak için benimsenen sözde bilime işaret etmiştir.

O dönemde Kuzey Afrikalıların ön loblarının az gelişmiş olduğu ve bu durumun onları hem irrasyonel hem de şiddete yatkın hale getirdiği bile iddia ediliyordu; bu açıkça gülünç bir sözde-bilim olmasına rağmen sömürgeciliğin pek çok destekçisi tarafından inanılıyordu.

Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve tüm Batı'da, hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Partiler tarafından silah haline getirilen, hem Sağ hem de Sol Kimlik Politikalarına dayanan, süregelen bir kültür savaşı var.

Demokrat Parti, yeni edindiği seçmenleri için pek bir şey yapmak zorunda kalmadan azınlık topluluklarının savunucusu rolünü üstlenirken, Cumhuriyetçi Parti temsilcileri ve sosyal medya sağı Beyaz Kimlik Siyaseti ve çeşitli derecelerde Milliyetçilik fikrine oynamıştır. 

FOX News ve Ben Shapiro gibi sosyal medya uzmanları için sorun, Beyaz muhafazakarları sadece İsraillilerin müttefikleri olduğuna değil, aynı zamanda Filistin yanlısı öğrenci hareketine de karşı çıkmaları gerektiğine ikna etmek olmuştur.

Ne de olsa Filistin yabancı bir mesele ve Yahudi İsrailliler de Amerikalı değil. Bazı Evanjelik Hıristiyanlar “İsrail ”i birincil kaygı haline getirmeye istekli olsa da, bu demografik çevrenin dışındakileri ikna etmek zordur.

Bu nedenle Sağ, üniversite kampüslerindeki pek çok öğrencinin yönelimine işaret ediyor; bunların birçoğunun Black Lives Matter destekçisi olduğunu, George Floyd tişörtleri giydiğini, kesişimsel bir yaklaşım kullandığını vb. belirtiyorlar. 

Sağ ve bu bağlamda tüm ABD müesses nizamı ifade özgürlüğüne karşı çıkmaktadır. Yine de Ben Shapiro, Jordan Peterson, Matt Walsh ve FOX News gibi yayın organları gibi “gerçekler duygularınızı umursamaz” tipler platformlarını “ifade özgürlüğü mutlakçılığı” vaaz etmek, “solu” “kar tanesi” olmakla ve “kampüste ifade özgürlüğünü” engellemekle suçlamak için kullanıyorlar.

Şimdi ise kampüste ifade özgürlüğünün sansürlenmesi çağrısında bulunuyor, Siyonistler için güvenli alanları savunuyor, Yahudi öğrencilerin orantısız bir şekilde yer aldığı protesto gruplarına antisemit çığlıklar atıyor ve kendileri de “kar tanesi” olarak ortaya çıkıyorlar.

Dolayısıyla, bu ana akım Sağcı kalabalık, Black Lives Matter, LGBTQ grupları ve Müslümanların destekçilerinin peşine düşerek bir destek tabanı oluşturduklarını biliyor.

İnançlarını tutarlı bir şekilde ifade edemeyen bireyleri köşeye sıkıştırmak için genellikle küçümseyici bir şekilde saman adam argümanları kullanıyor, ardından kendilerini entelektüel olarak göstermek için bu kesimleri internette yayınlıyorlar.

Şimdi de İsrail yanlısı duruşlarını meşrulaştırmak için Filistin yanlısı savaş karşıtı protestocuları “Uyanmış Solcu” arketipiyle bir araya getirmeye çalışıyorlar. Bunu etkili bir şekilde yapabilmek için, siyahların Hayatı Önemlidir'i üniversite kampüslerindeki Filistin yanlısı protestolara bağlayarak Siyah ve Müslüman karşıtı nefreti arttırmaları gerektiğini biliyorlar. Uyguladıkları bir diğer taktik de Gazze savaşının “Batı için” bir savaş olduğuna dair İsrail söylemine uymak, yani İsraillilerin “Doğu-Batı” çatışmasının bir parçası olduğunu söylemek.

Tüm bunlar, Apartheid yanlısı ırkçıların nefret kampanyalarını Siyahları da kapsayacak şekilde genişlettiklerini, çünkü bunun diğer ırkçılara daha iyi satacağını düşündüklerini göstermektedir.

Robert Inlakesh, siyasi analist, gazeteci ve belgesel film yapımcısıdır.

Çeviri: YDH



Makaleler

Güncel