Victoria üssüne İHA saldırısı
Bağdat havaalanı yakınlarında Amerikan askerlerinin de kullandığı Victoria üssüne insansız uçakla saldırı düzenlendi.
YDH- Iraklı direniş gruplarına yakınlığıyla bilinen Sabereen News Telegram kanalı, bu sabaha karşı Amerikan askerlerinin bulunduğu Bağdat havaalanı yakınlarındaki Victoria üssüne bomba yerleştirilmiş insansız uçakla saldırı düzenlendiğini bildirdi.
Haberde bir insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda askeri kargo uçaklarının pistlerinin ve Bağdat havaalanındaki bir askeri merkezin hedef alındığı ve üsteki Amerikan hava savunma sisteminin saldırıyı önlemekte başarısız olduğu bildirildi.
Iraklı bir güvenlik kaynağı, saldırıda can kaybı olmadığını açıkladı.
Iraklı direniş grupları hemen her gün Amerika liderliğindeki uluslararası koalisyona ait askeri lojistik konvoylarına bombalı saldırılar ve Amerikan güçlerinin kullandığı hassas tesislere insansız uçak ve roket saldırıları yapıyor.
Öte yandan Irak Hizbullah’ı Sözcüsü Muhammed Yahya, Amerikan güçlerinin Irak’tan çekilmemesi halinde Iraklı direniş gruplarının onlara sürprizler yapacağını söyledi.
İlgili Haberler
ABD, Irak direnişinin silahsızlandırılmasına “tam destek” verdi
15 Eylül 2026 09:47
Irak'ta boru hattı saldırısı sonrası güvenlik önlemleri
14 Eylül 2026 08:43
Bağdat’tan kritik adım: İHA saldırıları için ortak soruşturma
12 Eylül 2026 22:22
Irak, petrol sahasını özel şirkete 25 yıllığına verdi
12 Eylül 2026 21:59
